14.3 C
Бургас
събота, май 4, 2024

В “Меден Рудник” ще има социален блок, реши местният парламент

След близо два часа дебати общинският съвет в Бургас в крайна сметка взе решение да бъде построен социалния блок в Меден Рудник, като финансирането е за 4 млн. лв. по европейски проект.

 С 34 гласа-“за” съветниците отхвърлиха докладната на опозицията от НФСБ да бъде отменено решението за строежа. ДПС подкрепиха предложението на общинската администрация за построяването на 52 жилища за социално слаби, а Евгени Мосинов от БСП поиска работна група, която да изработи критериите за настаняване в тях.

 Заседанието започна с протести “за” и “против” построяването на блока. Напрежението се създаде, след като жителите на Меден Рудник събраха 4 000 подписа против строежа на сградата. Според тях общинската администрация се готви да построи цигански блок в близост до училище и детска градина, а той ще последва съдбата на печално известния бл. 20 в Ямбол.

 От групата на ГЕРБ, които подкрепиха предложението на кмета за построяването на социалните жилища, бяха категорични, че в списъка за настаняване са български семейства, с ценз и със здравословни проблеми.

 В залата на общинския съвет търпеливо изчакаха решенето и  майки със своите бебета, които също от години чакат за настаняване в общински жилища.

 Кметицата на Меден Рудник Магдалена Манолава счита, че до това напрежение нямаше да се стигне, ако предварително бяха разяснили на хората, какво точно и за кой ще се строи.

 Заместник кметът Красимир Стойчев се опита да успокои залата, като цитира справка за подадените молби за настаняване в общински жилища.

Кметът Димитър Николов отсъства от сесията, тъй като е в командировка в чужбина. Припомняме, че на среща с жителите на “Меден Рудник” той заяви, че общината се отказва да строи този блок, след като има напрежение в квартала. След това решение на общинския съвет обаче, явно блокът ще бъде построен.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук