13.2 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

ГДБОП удари 4 склада за дрехи- менте в Слънчев бряг

Пресечена е незаконна търговия със стоки, носещи запазени търговски марки без съгласието на правоносителите. Нанесените материални щети на лицензираните фирми са за над 300 000 лева

Операцията на територията на курортния комплекс Слънчев бряг е проведена от служителите от отдела на ГДБОП в Бургас със съдействието на представители на фирмите  „Арсис Консултинг” и “Турко енд Турко”. Целта на акцията – предотвратяване и пресичане на незаконна търговия със стоки, носещи запазени търговски марки без съгласието на техните правоносители.
В хода на операцията са извършени проверки в четири търговски обекта и прилежащите към тях складови помещения. Открити и иззети са общо около 1400 артикула – колани, дамски чанти, маратонки, спортни дрехи,  обозначени с логото на запазените търговски марки “Поло”, “Toми Хилфигър”, “Пол Шарк”,“Абъркромби енд Фич”, „Адидас”, “Найк”, “Конверс”, “Шанел”, “Прада”,  “Ливайс” и др. Нанесените материални щети на правоносителите им са за над 300 000 лева.
Проведената операция е в изпълнение на стратегията МВР за ограничаване на интелектуалното пиратство и плана за действие, приет от Съвета за защита на интелектуалната собственост към министъра на културата.
Действията по разследването продължават.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук