13.1 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

ГЕБР-Бургас: Коалиция за България не е премахнала плакати до секции в Карнобат и Несебър

ГЕРБ-Бургас сезира Районната избирателна комисия за недопустимо погазване на Изборния кодекс от страна на Коалиция за България в Карнобат. В непосредствена близост до избирателни секции №20 и №25, намиращи се в ОУ „П.Р. Славейков”, има разлепени агитационни материали – плакати на „Коалиция за България”.  Според ИК е абсолютно забранено поставянето на агитационни материали на партии, коалиции от партии и инициативни комитети в изборните помещения, както и на разстояние, по-малко от 50 метра от входа на сградата, където се провежда гласуване.

 „И в Карнобат членове на ГЕРБ ни информираха за неправомерно поставени агитационни материали в града. Очакваме да бъдат предприети незабавни мерки за тяхното отстраняване”, заяви Димитър Бойчев, областен лидер на ГЕРБ-Бургас.

За идентичен случай сигнализираха от местната структура на партията в община Несебър. В непосредствена близост до секции № 26 в с. Приселци и №29 в с. Паницово не са премахнати плакати на Коалиция за България. Предстои ПП ГЕРБ-Бургас да сезира РИК и за това нарушение.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук