13.8 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Гейовете пак скараха съветниците в Бургас

Предложението на патриотите в Бургас да бъдат забранени гей парадите в морския град, отново скара общинските съветници. Юристът Стоян Евтимов от ГЕРБ се опита да обясни пред местния парламент, че ако бъде приета промяна в Наредбата за опазване на обществения ред, в която да се забрани на хомосексуалистите да правят паради, то този текст ще бъде дискриминационен и ще падне в съда.

на снимката: Гинка Дянкова от НФСБ е най-яростен противник на гей парадите
на снимката: Гинка Дянкова от НФСБ е най-яростен противник на гей парадите

Най-ревностен враг на хората с различна сексуалност се оказа съветничката Гинка Дянкова от НФСБ. „Вчера в Народното събрание вашият лидер Бойко Борисов и Цецка Цачева първо се поклониха на патриарха и после излязоха на трибуната. Това значи, че уважават християнските ценности. А вие гласувате за гей паради в Бургас или те / Борисов и Цачева-бел. на редактора/ са лицемерни или вие не уважавате вашите ръководители”, се обърна към групата на ГЕРБ Дянкова. Никой не пречи на обратните да бъдат различни, но да не парадират с това по улиците, допълни съветничката от НФСБ.

Данчо Георгиев от БСП подкрепи патриотите като заяви, че трябва да се защитят децата от влиянието на „осъзнати или неосъзнати” педераси.

Д-р Антонио Душепеев от ГЕРБ след като изслуша караниците скочи от място :” От толкава реклама на хомосексуалисти и някой нормален ще обърне резбата.”

От ГЕРБ се аргументирах още, че в крайна сметка, ако има заявка за гей парад кметът е последната инстанция, която може да разреши или забрани такава проява. Но текст за забрана няма как да бъде приет защото противоречи на чл. 4 от Закона за защита от дискриминация.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук