14.3 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Ген. Михо Михов /АБВ/: Всеки има право на труд! Нуждаем се от по-решителна политика

политическа реклама:

Конфедерацията на българските синдикати /КНСБ / и Коалиция „Алтернатива за българско възраждане” /АБВ / намериха общ език по разрешаването на проблемите пред българската икономика. Днес представители на партията се срещнаха със синдикални организации от различни сектори и предприятия в Бургас и начертаха бъдещи съвместни действия. Срещата бе по покана на КНСБ , а главна тема на разговора бе меморандума на синдиката, с който вече разполагат всички политически партии.

Само АБВ  обаче откликнала на поканата за разискване на мерките, включени в него. Документът предлага конкретни стъпки за разрешаване на проблемите и въпросите на наемния труд. Цялостнатавизия  на КНСБ  за социално-икономическо развитие, заетост и доходи е побрана в 42-те страници на меморандума.

„Исканията ни съвпадат напълно с тези, заложени в предизборната програма на Коалиция АБВ ”, каза по време на срещата регионалният координатор на КНСБ  – Бургас, Здравко Тошков. /на снимката вдясно/

„В Конституцията ни е записано, че всеки има право на труд, а в европейските документи е написано, че освен на труд и на социална защита. Явно в тази посока гражданското общество се нуждае от по-решителна политика. Радвам се, че чрез този меморандума се посочват предизвикателствата и важните особености от гледна точка на социално-икономическата и обществената политика на партиите”, каза водачът на местната листата на АБВ , ген. Михо  Михов.

По думите му, управляващите през годините партии така и не успели да икономизират членството на страната ни в различни световни организации. Като най-ярък пример за това, генералът посочи членството на България в НАТО и Европейския съюз.

„Действията, свързани с изграждането на военни полигони на наша територия всъщност не доведоха до трудова заетост и подобряване на живота. Нима нямахме подобни очаквания в Сливенско, Ямболско и Бургаско например?”, попита Михов.

Той е категоричен, че фундамента и сгрешената ни оценка за перспективните на пазарната ни икономика, са по вина на политическите партии. Според него, ако пазарната икономика предполага предприемаческо и конкуренция, то у нас правото е нарушено с дивата „приватизация и ликвидирането на структуроопределящи отрасли в цялата ни икономика”.

„Много от партиите днес говорят не съвсем почтено по отношение на ДПС, но ДПС владее много от икономическите лостове в държавата и поставя в лоша перспектива съотношението наетноси и преди всичко на унитарнатa ни държава, защото тя е българска държава. Политиката както сме учили е синтезиран израз на икономиката, но това нещо страда. Нито качество на живот, нито управленческо и държавническо поведение”, допълни Михов.

Водачът на листата на АБВ в Бургас изрази и опасенията си, че българското село загива. Според него, хората в малките населени места живеят в сферата на натуралното производство, а в магазините са се върнали черните тефтери, в които се записва прилежно кой какво е взел на версия.

„Нужна е програма за спасяване на селото, а не за възраждане. Тези проблеми в селското стопанство, пазарната икономика и индустриализацията не са на профсъюзите, а на държавниците. Народът в България е в животоопасна ситуация и в тази връзка от коалиция АБВ  сме поставили три диагнози, по които трябва да се работи. Първата е липсата трябва да стимулира раждаемостта. За да се повиши раждаемостта е необходимо да се осигури добро здравеопазване с безплатни лекарства за бъдещите майки и за децата до определена възраст, отделяне на 5- 8 % от БВП за образование и икономически растеж. Пазарната икономика вече се нуждае от планова регулация на държавата. Работните места се откриват от бизнеса, а бизнесът климатът се контролира от държавниците. Ние считаме, че въвеждането на прогресивния данък може да налее бюджет в социалната и потребителната сфера”, каза още Михов.

Втората „диагноза” на АБВ  е свързана с политическата система. „Стигнахме до идеята че сегашната политическа система се е изчерпала и ни върти в кръговрат, който е безперспективен,защото всичките четири власти си размиват отговорностите”, отсече Михов.

Той допълни, че от АБВ  се обявяват за президентска република и за Велико народно събрание. След срещата си със синдикатите, водачът на лекетата на АБВ – Бургас се срещна с младежката организация на партията в Бургас.

политическа реклама:

АБВ участва в парламентарните избори за Народно събрание с бюлетина №14. Купуването и продаването на гласове е престъпление!

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук