13.2 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Ген. Михо Михов: АБВ идва да покаже, че има капацитет и за централната, и за местната власт

политическа реклама:

„АБВ идва, за да покаже, че има капацитет и за централната и за местната власт.” Това заяви водачът на листата на коалицията във Втори многомандатен избирателен район – генерал Михо Михов на заключителен брифинг. Той очерта основните впечатления, които е натрупал от многобройните си срещи в областта. По думите му народът все още не е почувствал важността на изборите на 5 октомври и че на тях ще се решава въпросът за властта, който всъщност е въпрос за просперитета на държавата. IMG_0915Михов коментира още, че за бургаски регион от изключителна важност е качеството на туристическия продукт, който се предлага. По думите му качеството в туризма пада и това се дължи най-вече на разминаване между концесионирането, което се извършва от държавата и интересите на областта и местната власт.

Водачът на листата на АБВ определи състоянието на здравеопазването у нас като по- близко до дейността на търговските дружества, отколкото до Хипократовата клетва. „За това не са виновни нашите лекари, които напускат страната, а е виновна системата, защото вече в няколко парламента не можа да се намери истинската формула за здравеопазването на българския народ.“, коментира ген. Михов.  По думите му социалната политика, която води нашата държава, през последните десетилетия,  отдалечава гражданите от труда. „Отвикването от труд на нашата нация е животоопасна диагноза“, коментира Михов.

IMG_0912Според генералът хората се интересуват и от състоянието на националната ни сигурност, която не обхваща само силовите структури, защото от нея зависи икономиката , природната защита и други неща. „Аз считам, че ако всяко правителство изпълнява, записаната и приета от 41-вото НС  Стратегията за национална сигурност, и всяка година до месец март,  правителството тда внася доклад в порламента за състоянието на националната сигурност, много от нещата биха били поправими. Не само за модернизацията на силовите структурите, не само за внасяне на справедливост от гледна точка на съдебната система , но и от гледна точка на възпроизводството на нацията в демографски план, от гледна точка на образованието и здравеопазването“, коментира ген Михов.

IMG_0917Областният координатор на АБВ Петко Иванов заяви, че АБВ е единствената партия, която не е предложила на избирателите готови рецепти, а е поискала мнението им по 11 ключове за страната въпроси.”Този въпросник има отворен характер и всички предложения ще бъдат обсъдени в партията и ще залегнат в програмата на АБВ за работа в новия парламент”, коментира Иванов. Той посочи няколко идеи, които са се родили по време на срещите с гражданите от региона. Това е идеята за самостоятелно Министерство на туризма, за забраната за износ на необработена дървесина от Странджа, за промяна на Кодекса на труда и за почасовото заплащане, за промяна на Конституцията и обявяването на президентска република.

Кампанията на АБВ ще бъде закрита довечера от 19 часа с концерт на Николина Чакърдъкова в Летния театър. Тя присъства на заключителния брифинг и заяви, че за нея кампанията в никакъв случай не е била вяла, както я определят някои анализатори. „За нас, от АБВ тя беше трудна, понякога работех по 20 часа, защото почувствах, че на хората трябва да се върне вярата в политиката и политиците. Нека на 5 октомври, когато останем сами в тъмната стаичка да изпратим в Народното събрание хора, които имат усещане за достатъчност.”, каза македонската певица. По думите и за този един месец докато е обикаляла по села и градове се е почувствала не политик, а по скоро будител.

Коалиция АБВ участва на предстоящите парламентарни избори за 43-то Народно събрание с бюлетина №14.

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук