18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Ген. Михо Михов: Важен елемент от националната ни сигурност е общополитическият курс в държавата

политическа реклама :

Водачът на листата на коалиция АБВ във Втори многомандатен избирателен район – генерал Михо Михов изнесе публична лекция на тема: „Национална сигурност и военният фактор в политиката за сигурност на Република България“. Той посочи, че на базата на Стратегията за национална сигурност от 2012 година, служебният кабинет направи първа разработка на „Визия 2020”, която е била много смело решение. miho mihov lekciya (4)„В тези последни документи определение за национална сигурност няма. Най-общо се избяга от съдържанието – национална сигурност. Националната сигурност в действителност е едно особено динамично състояние на държавата, структурите и органите, които гарантират правата и свободите на гражданите на съответната нация , осигуряват трайна обстановка за икономически просперитет.

Petko

 

Нивото на национална сигурност винаги се определя от интересите на държавата , кои са жизнено важните интереси и кои не толкова важни. В момента считам, че животоопасни интереси на държавата са държавата и държавността, стабилността на политическата система, възпроизводството на нацията в демографски план, икономика, здравеопазване и образование. Като говорим за национална сигурност ние в действителност трябва да очертаем тези интереси, за да разберем на какво ниво сме”, посочи ген. Михов.

miho mihov lekciya (3)По думите му първият животоважен интерес е защитата на конституцията и унитарността на държавата. Ако унитарността е застрашена значи и нивото на националната сигурност е застрашено. Ако здравеопазването води до голяма смъртност, а образованието до лишаване от интелектуалния потенциал на нацията , то това е много опасно равнище на състоянието на националната ни сигурност .

zalaМихов коментира още, че важен елемент от националната ни сигурност е общополитическият курс в държавата, който у нас е път към НАТО и към ЕС. „Не считам, че служебното правителство трябва да определя общополитическия курс на държавата, коментира ген. Михов. По думите му общополитическия курс не бива да бъде избиран от днес за утре, а трябва да бъде определян бавно и методично.

На публичната лекция присъстваха и кандидат-депутати от листата на АБВ – Антон Коджабашев, Иван Киров, Райчо Костадинов, както и областният председател на партията в Бургас – Петко Иванов.

АБВ участва в парламентарните избори за Народно събрание с бюлетина №14. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук