16 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Ген. Михо Михов: Днешните военни приемат Деня на Независимостта, като ден на държавност и суверенитет

политическа реклама:

„Този ден и мен ме вдъхновява заради обстоятелството, че днешните военни все повече приемат Деня на Независимостта, като ден на държавност и ден на суверенитет. Предизвикателството днес е за суверенитета , колко да го делим и колко да го отстояваме”. Това заяви ген. Михо Михов- водач на листата на коалиция АБВ във Втори бургаски многомандатен избирателен район по време на тържественото отбелязване на Деня на Независимостта в морския град.

на снимката: ген.Михо Михов и областният координатор на АВБ за Бургас Петко Иванов

на снимката: ген.Михо Михов и областният координатор на АВБ за Бургас Петко Иванов

По думите му е много жалко, че преди десетилетия този ден не е отбелязван като наш официален празник. „ Всички говорим за свободата и ако свободата премина през Априлското въстание, Оборище и Руско-турската освободителна война, Сан Стефано и Берлинския договор, тя беше закрепена с акта от 1908 година на Фердинанд, като независима държава и царство”, заяви ген. Михов .

ген. Михо МиховТой посочи, че днес българската армия е в кризисна ситуация поради липсата на траен баланс между личен състав и бюджетна осигуреност и модернизация. По думите му АБВ предлага този баланс да бъде закрепен, като се увеличи бюджета на армията, на този етап, не повече от 2% от брутния вътрешен продукт, като се предприеме срочна модернизация на силите за специални операции и на силите за въздушен и морски суверенитет, както и да се работи за социална и всенародна признателност към днешните военни.

на снимката: ген. Михо Михов с кмета на Бургас Димитър Николов
на снимката: ген. Михо Михов с кмета на Бургас Димитър Николов

По думите на ген. Михов в програмата на АБВ не влиза задължителната военна служба, но в платформата и програмата на партията  е записано , че по време на средното образование младежите трябва да придобият поетапна подготовка за реакция във враждебна среда и когато потрябва да бъдат резерв на армията .

 

 

АБВ участва в парламентарните избори за Народно събрание с бюлетина №14. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук