15.4 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Ген. Михо Михов се срещна с членовете на регионалното сдружение “Диабетни грижи“ в Бургас

политическа реклама:

Реформи в здравеопазването, пълен отчет за разходването на средствата, получавани от Неправителствения  сектор и приемането на закон за диабета. Това поискаха от регионалния съюз „Диабетни  грижи” при срещата си с представители на ПП  „Алтернатива за българско възраждане” /АБВ / днес. Водачът на предизборната листа на партията в Бургас, ген. Михо Михов /на снимката вдясно/бе категоричен, че по поставените въпроси ще се работи. 

ген. михов, царево

„Българските граждани са тези, които задават посоката, в която управляващите трябва да насочат своите усилия. Затова и последната 12 точка от нашата предизборна програма е празна – Вие сте тези, които трябва да я напишете”, каза пред членовете на бургаското сдружение, Михов.

По време на срещата оттам поискаха и тристепенно военно обучение за момичета  и момчета, които са завършили 11 клас. Хората са мнение, че по този начин ще бъде елиминирана липсата на подготвени запасни, които да действат при извънредни ситуации. Поставен бе и въпросът фиксирането на пенсионната възраст. Информация за разходваните пари, които се дават на неправителствените  организации, пък да се получава чрез присъствие от тяхна страна в пленарна зала, поискаха още от „Диабетни  грижи”. „Къде отиват парите, с които се финансират неправителствените  организации. Организация, която пледира, че се занимава с проблемите на диабетно -болните в Бургас и региона е натрупала 30 000 лева глоби за всевъзможни нарушения”, каза председателят на „Диабетни  грижи” – Бургас, Радка Жекова. Жената подплати думите си с документи, които разкривали въпросната нерегламентирана  дейност.

Диабетно  болните се обединиха за приемането на закон за диабета. Подобен документ в ЕС  има единствено Италия. Към момента местни сдружения, които се занимават с проблемите  на болестта, сами регулират дейността си. Черпят ноу  хау  от турски структури. По време на срещата бе засегнат и въпроса с превенцията  в здравеопазването. От организацията са на мнение, че вина за проблемите имат не само Здравното министерство и Националната здравноосигурителна  каса, но и самите пациенти, които често забравят за профилактичните прегледи.

Михов посети офиса на сдружението, като беше посрещнат по стара българска традиция с питка и шарена сол. Той запозна присъстващите с програмата на Коалиция АБВ  и представи листата в Бургас.

Коалиция АБВ участва на предстоящите парламентарни избори за 43-то Народно събрание с бюлетина №14.

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук