13.8 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Свидетели сме на хаос в държавата и управленска криза!/галерия/

Кандидатът за президент на БСП Ген. Румен Радев каза, че очаква много по-добри резултати на президентския вот, отколкото подкрепата, която е получила партията на местните и парламентарните избори. По думите му той 13 години е работил в авиобаза Равнец и много хора тук го познават. Ген. Радев определи кампанията като интересна, а управляващата коалиция не е издържала на напрежението. По думите му в момента сме свидетели на управленска криза и несигурност.

Явно има стабилност на ниските доходи и на несигурността. Време е този хаос и тази управленска криза да бъде санкционирана. Това ще стане на президентските избори”, каза ген. Радев

Той допълни още, че противно на разпоредбите на Конституцията премиерът е свикал спешно своите депутати , след като те самите си били гласували да излязат в отпуск. Борисов е поставил условия на управляващата коалиция и с това се е прекратило това странно състояние на реформаторския блок , който бил изправен пред избор –яслата на властта или моралната поза. Реформаторите избрали яслата и това лишили хиляди млади и интелигентни хора от свое политическо представителство.

Кандидатът за вицепрезидент Илиана Йотова допълни, че това, което се случва в парламента е израз на паника. „Очевидно министър председателят е решил, че е загубил изборите и полага последни усилия да събере коалицията, която се опита да закрепи вчера. Унизителна ситуация за няколко министри, които очевидно не са от политическа партия ГЕРБ. Нямам друго определение за тези хора освен марионетки и хора, които избраха кокала вместо уважението и доверието на онези, които са ги направили министри”, каза Йотова. По думите и другото име на тази ситуация е политическа криза. „Смятам, че ако имахме още един месец кампания сигурно щяхме да имаме избори три в едно. Предсрочни, парламентарни, президентски и референдум”. По думите на Илияна Йотова това правителство няма бъдеще и всички опити да се заменят реформатори с патриоти няма да издържат на тази криза. Йотова каза още, че тази ситуация в парламента е изместила кандидат- президентската кампания , защото вместо спорове и дебати с основните опоненти от вчера България е разлюляна от тази политическа криза и кампанията е отишла на втори план. Според Йотова по този начин със скандалите, които предизвиква правителството, отново българските граждани няма да могат да направят информирания избор. Илияна Йотова поиска и дебат с кандидата на ГЕРБ вицеадмирал Пламен Манушев, за да се чуят конкретните виждания за следващите 5 години в една от най-важните институции на държавата.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира, че това което се случва в парламента и правителството, през призмата на президентските избори говори, че когато търпението на един диктатор се изчерпи той закрива парламента. „За какво разделение на властите можем да говорим за изпълнителна и законодателна, след като решението за ваканция беше съгласувано с него . Възстановяването на работата на парламента е по негово нареждане . Въпросът е искаме ли да имаме такава президентска институция. Освен на парламента г-н Борисов по същият начин да нарежда на президентската институция.

Генерал Радев поиска Министерски съвет да отмени Наредбата от Постановление 208 от 12 август 2016 г. за за интеграция на чужденци и предоставянето им на статут и убежище. По думите му тази наредба е опасна, тя не работи за националната ни сигурност и ще генерира огромно напрежение в обществото. Кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова допълни, че изпращането на 1000 пенсионирани полицаи да пазят границата не е решение за нейната охрана. По думите и това е белег на безпомощност , защото вместо да се разбиват каналджийските схеми , без които не могат да навлизат нелегални емигранти, се предприемат действия колкото да се хвърли плах в очите на хората. „Очевидно има политически чадър върху трафика на хора.”, допълни Йотова.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук