12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Георги Андонов открива ретроспективна изложба

С ретроспективна изложба забележителният Георги Андонов ще отбележи завръщането си в родния Бургас.  На 8 октомври художникът за първи път ще „разкаже” на своите съграждани всичко, което го е вълнувало през годините и е движело четката по платната. Андонов ще превърне един от бургаските молове в същинска галерия.

След дълго отсъствие той се връща в родния град преди 5 години – по-рано професионалният път го отвежда в Бейрут, където притежава собствена галерия. Интересен и търсен като артист, той гостува със свои изложби в различни градове на САЩ, Дубай, Лондон. Паралелно с работата си като художник, Георги Андонов е ангажиран и с дружеството „Общество за съвременно изкуство /Contemporary Art Society/.

В Търговско – развлекателният център художникът ще подреди 30 огромни платна, с размери до 4/2 м. Всички картини за първи път ще бъдат показани пред публика. Веднага след края на изложбата част от експозицията ще отпътува за Лондон, а друга част – за Истанбул. Ретроспективната изложба на Георги Андонов ще бъде официално открита в 19 часа днес.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук