14.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Георги Димитров грабна годишната награда на Областния управител

Ръководителят на Танцова формация „Петлите“, Георги Димитров бе отличен с почетния златен знак на областния управител. Павел Маринов връчи лично признанието за активната му обществена дейност през изминаващата година. Димитров грабна и годишната награда за активна дейност в полза на децата в риск, както и за високия му професионализъм, наложен в работата му като ръководител и хореограф на танцовата формация. 

  *Областният управител на Бургаска област, Павел Маринов /вляво/ и ръководителят на ТФ „Петлите“, Георги Димитров /вдясно/

„Благодаря на всички, които в продължение на 7 години ни помагат, повярваха в нас и ни подкрепят. Искрено съм признателен на всички деца от формацията, които са истински бойци и най-вече на хората, които ме отгледаха“, каза Георги Димитров по време на церемонията. За 7 години формацията, създадена от него има над 100 самостоятелни концерта и повече от 70 отличия. С усешните си проекти децата от социалните домове, заедно със свои връстници от семейства успяха да покажат на практика дългопланираната социализацията на лишените от родителска грижа.

*Малките артисти от ТФ „Петлите“ също бяха в залата, за да подкрепят своя ръководител и приятел

Те направиха първите в страната Национални турнета на деца без родители, а през настоящата 2013-а Георги Димитров сбъдна най-голямата си мечта – формацията постави мюзикъл за живота на отгледаните в институции. През ноември „Петлите“ поставиха своя спектакъл „Пеем и танцуваме, за да не плачем“ в зала 1 на НДК пред многохилядна публика. На сцената заедно с тях излязоха 12 от най-известните български поп, рап, фолк и естрадни звезди.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук