16 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Георги Костов: 40 души са участвали в престрелката в Слънчев бряг (видео)

При престрелка снощи в ресторант „4 YOU” в Слънчев бряг е прострелян несебърския бос Димитър Желязков, известен като Митьо Очите. Той е настанен в реанимацията на бургаската болница, има опасност за живота му. Убит е негов бодигард, двама от охраната му също са простреляни, но състоянието им е стабилно. Снощи до късно продължи огледа в района на престрелката. На място пристигна и главен комисар Георги Костов .

„Причината е в процес на изясняване, възможно е да следствие на предхождащ битов конфликт, но не може да изключим и бизнес противоречия. Престрелката е вследствие на скандал между 30-40 лица от обкръжението на Димитър Желязков и 10-тина лица, гравитиращи около посетителите на заведението“, каза още комисар Костов.

Главният секретар съобщи, че убитият е от обкръжението на Митьо Очите, но отказа да разкрие самоличността му, докато не бъдат уведомени близките му. Желязков е ранен с 3 куршума. Те са попаднали в корема, в областта на пикочния мехур и в крака.

Главният секретар потвърди информацията за двама задържани веднага след инцидента. Той уточни, че те са били въоръжени.

Димитър Желязков е сочен като една от най-влиятелните фигури в подземния свят у нас, най-вече по Черноморието. При полицейска операция през 2007 г. Митьо Очите беше арестуван и осъден на четири години и 10 месеца затвор след споразумение с прокуратурата. Той се превърна в първия признал се за шеф на организирана престъпна група за разпространение на наркотици у нас и пране на пари.

През 15 години срещу него беше организиран атентат в Несебър, но във взривената кола пред дома му загинаха съпругата му, брат й и бодигардът им. Той оцеля.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук