13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Георги Лапчев кани турски кметове от пограничния регион за участие в кризисна кръгла маса

Кметът на Община Царево Георги Лапчев ще покани кметовете на населените места в Република Турция, които са близо до българската граница, за да се включат заедно в къргла маса. На форумът ще се дискутират последствията за екологията и туризма в региона в случай, че на няколко километра от границата ни с Република Турция бъдат изградени АЕЦ или ТЕЦ.

Георги Лапчев е сред основните организатори на събитието, което се прави по инициатива на народни представители от Бургаски регион и черноморски кметове от областта.

„Лично ще се свържа и с представителите на най-големите екоорганизации в България за да вземат отношение по проблема, който притеснява жителите на цялото Южно Черноморие”, ангажира се кметът Лапчев.

За участие в дискусията ще бъдат поканени генералния консул на Р Турция в Бургас, експерти от Министерството на околната среда и водите и от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, представители от Областна администрация Бургас, представители на екоорганизации, на браншови организации и бизнеса.

Кръглата маса ще се състои на 17 декември в Бургас.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук