22.1 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Георги Лапчев: Няма невъзможни неща. Нов план може да има след 6 месеца.

„Липсата на Общ устройствен план е много по-голямо от зло от наличието на не до там добър такъв. Приетият план на Царево наистина не е съвсем добър. Радвам се обаче, че се тръгва в посоката диалог. Все още не сме получи заповедта  за започване на процедура по промяна Общия устройствен план на общината, но очакваме това да се случи съвсем скоро”. Това каза за zonaburgas кметът на Царево, Георги Лапчев  по повод разпоредената процедура по промяна на документа.

 

снимка: 19 април 2012 г. кметът Георги Лапчев присъства на разрушаването на незаконния строеж „Златна Перла“ край Варавара и обеща, че на това място повече няма да се лее бетон, въпреки че в ОУП на Царево е предвидено застрояване отново на този терен

 

„Надявам се промяната да се осъществи след широка кръгла маса, която да се проведе в Царево, защото е правилно според мен, когато се коментира бъдещето на общината, това да се случи тук. Надявам се да можем да изкажем своите аргументи  и да се запознаем с проблемите на хората. Ние живеем в ново време и ако този план е имал едни цели и е предвиждал да се създаде определена атмосфера или бизнес среда в общината, то сега целите са променени”, коментира Лапчев.

Той бе категоричен, че планът трябва да бъде променен. По думите му, общите устройствени планове са нещо, към което всички Черноморски общини и не само, трябва да се стремят, защото в края на 2015 година, съгласно директива на европейския  съюз, която предвижда санкции  при липсата на такива.

„Смятам, че няма невъзможни неща. Напълно възможно е да приключи за шест месеца, каквото предложение направиха и някои депутати на днешния парламентарен  контрол, когато бе обявено и решението за промяна на документа. Одобрявам предложението за срок, в който да се реши абсолютно всичко. Въпросният план, който бе одобрен съда, е изчерпан. Той е писан преди седем години, което значи, че не е актуален. Трябва да бъде допълнен и променен в зависимост от новите социални и екологични ситуации, в които се намира община Царево”, допълни кметът на Черноморската община.

Лапчев  благодари на на медиите, защото благодарение на тях бе чута думата на жителите на община Царево и допълни: „Повече от две години, всички ние повтаряме, че не искаме високо застрояване, не желаем да съсипем природата си. Ако има проблем нека седнем  и го коментираме, защото 7-годишната кома, в която беше изпаднала общината не помага нито на жителите й, нито да държавата.”

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук