15.4 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Георги Лапчев: Разполагам с екип от експерти и нова програма за управление на Царево

 – Г-н Лапчев, председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви официално в София миналата седмица Вашата номинация за кандидат на ГЕРБ за кмет на община Царево. Каква е Вашата визия за развитието на община Царево в следващите 4 години?

– Община Царево е на прага на изключително решаващ избор, който ще определи нейното бъдещо развитие в следващото десетилетие. От вота на хората ще бъде избран пътя, по който ще тръгне Царево – към модерното европейско развитие или към посткомунистическото минало, от което дори социалистите вече бягат. Потенциалът на общината е огромен и той ще бъде използван съгласно приоритетите, които си поставяме аз и екипа ми от експерти, с който работим за реализацията на Програмата за развитие на Община Царево. В момента не само града, но и цялата община са изправени пред възможността да продължат по инерция или да поемат по качествено нов път на развитие. Следващите четири години наистина ще бъдат трудни, но имам визия как да преминем възможно най-безболезнено през огромните проблеми, които са натрупани с годините. –

Общината трябва да се обърне към реалните си проблеми –  общинската жилищна политика, грижата за училищата и детските градини, възстановяването и изграждането на зелената система, нова инфраструктура за по-добра и достъпна градска среда. Необходимо е да бъде изграден един изцяло нов стил на местно управление с повече откритост и активна работа за ограничаване на корупционните практики в община Царево.

– Вие сте един от лидерите на управляващата партия в община Царево. С какво ГЕРБ ще помогне на общината, ако Ви изберат за кмет?  

Това е партията, която в момента управлява България и стои отговорно зад всяко свое решение, защитавайки интересите на хората. Освен факта, че управлява, можем да разчитаме на екипност и по-сериозна ангажираност към проблемите на нашите съграждани в община Царево от страна на държавата. Стъпвайки върху този факт, считам, че ще има и добри резултати от управлението в общината с подкрепата на ГЕРБ. Това на практика означава, че ще има реална връзка между общинската и централната власт, ако Царево има кмет от ГЕРБ.

– Вие сте млад човек и според медиите сте изключително популярен сред младите хора в Царево. Предимство ли е това, когато става дума за управление на една община?

– Когато става въпрос за управление, младостта винаги носи позитиви. Първо, няма я натрупаната с годините умора и рутина. Затова считам, че младостта по-скоро е предимство, което ще използвам до максимум. Смятам, че имам модерно, адекватно на времето мислене.

– Вие сте пример за човек с успешна професионална реализация – директор на Горското стопанство в община Царево и официален представител на световната екологична организация за защита на дивата природа  WWF. Какво от качествата Ви на успешен мениджър е приложимо в кметската работа?

– Това е управление в друга равнина. Принципно не виждам разлика. Важно е да са очертани приоритетите и екипът да работи в синхрон. Това са основни правила в менажирането които съм усвоил при работата си в горите и считам, че успешно ще пренеса в работата ми като кмет на общината.

– В днешната тежка икономическа и финансова ситуация как община Царево може да преодолее трудностите?

– С много работа. Никой няма да ни свърши онова което чака нас. Разбира се, ще залагаме на използването на всяка възможност. Има редица европроекти, по които можем да кандидатстваме, за да влязат свежи пари в общината.

– Вие се движите ежедневно сред хората на Царево и сте запознат с проблемите им. Какви са най-коментираните, според Вас?

– Коментират се пропуснатите възможности и надеждата, че може да се подобри начина на живот. Говори се и с надежда, че младите хора ще се задържат и няма Царево да се превърне в поредния град на излъгани надежди и погубена младост.

– Какъв сте като човек извън работата и какви са Вашите хобита?

– Вярвам, че съм най-обикновен човек и не се различавам по нищо от другите. Имам много хобита. Едно от любимите ми е подводният риболов. Това е спорт, който тепърва набира популярност в България и се надявам все повече хора да се занимават с него.

– Какво искате да кажете на хората на Община Царево?

– Да не губят вяра в себе си.  Вярвам, че има шанс Царево наистина да стане част от Европа, а не просто това да е куха фраза, която не значи нищо за региона. Аз знам, че това е възможно и знам как с помощта на царевчани да постигнем тази цел.

ВИЗИТКА

Георги Лапчев е роден на 28.12.1975 г. в Царево. Завършва Лесотехнически университет – София през 2001 г. с бакалаварска степен, а през 2010 г. вече е магистър със специалност „Горско стопанство“. Работи като зам.-директор на Държавно горско стопанство (ДГС) – Кости, изпълняващ длъжността директор на ДГС – Кости, сътрудник на  WWF – Bulgaria, по програмата WWF – DCP. Към този момент е директор на ДГС – Царево. Семеен, с едно дете.georgi-lapchev.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук