10.4 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Герберите поведоха втори велопоход, победителят грабна велосипед

Десетки бургазлии се включиха в традиционния вело-поход, организиран от местната структура на ПП  ГЕРБ. Наред с тях на велосипеди се качиха и кандидатите за народни представители, включени в бургаската листа на партията. Без автомобили дойдоха и много от общинските съветници. Бургас е водещ в стимулирането на хората да използват велосипед като средство за придвижване в градска среда, отбеляза областният лидер на ГЕРБ и кандидат за народен представител, Димитър Бойчев на финала.

Това е втори подобрен велотур, организиран от ГЕРБ. Победителят в днешното състезание спечели велосипед, който му предаде лично водачът на листата на партията в Бургас, Ивелина Василева. Миналогодишният победител предаде жълтата тениска на водача, който пък ще я предаде на лидера в следващото издание. Целта ни е да подкрепим масовия спорт и хората, които използват активно велосипед, каза кандидатът на народен представител – Ивелина Василева.

„Нашата политика за изграждане на спортни площадки и игрища ще продължи. Ние залагаме на изграждането на новата многофункционална спортна зала, от която Бургас има нужда. Това са 8000 места с комфорт и удобства, като има възможности за провеждане на много международни състезания и турнири. Градът ни ще може да привлича спортисти от цял свят, като се вписва изцяло в стратегията на Бургас за Спортна столица на 2015 година“, каза Василева.

За многофункционалната спортна зала вече има изпълнител както и налични пари за старта на проекта. Василева допълни, че изграждането  на спортни  площадки и игрища в Бургас ще продължи. Приоритет се оказа и рехабилитация и ремонт на двете съществуващи спортни зали в града – „Младост“ и „Бойчо Брънзов“.

Бургас вече има десетки изпълнение обекти в спортната инфраструктура. Детски площадки, такива с уреди за фитнес на открито, велоалеи, каза след финала кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ в Бургас, Иван Вълков. Той допълни, че държава и община трябва да работят в синхрон  за създаването на по-добри условия за спортуване на младите хора. Той пожела успех на Бургас по пътя му към титлата за Европейска столица на спорта през 2019 година. Следващата седмица ще се проведе и традиционния футболен турнир на ГЕРБ, като до момента участие са заявили над 30 отбора.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук