14.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Гербери искат от Борисов да отстрани Цветанов и Фидосиева

Членове на ИК на  ГЕРБ, депутати от 41-то и 42-то НС, обл. и общ. координатори, министри от правителството на ГЕРБ, учредители и членове на партията, поискаха с писмо до Бойко Борисов отстраняването на Цветан Цветанов, Искра Фидосова  и Цветомир Паунов  от заеманите ръководни постове в партията. Те заплашват с нов политически проект, ако това не се случи. Посочени са следните мотиви за исканите оставки:

Цветанов, в качеството си на председател на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ и г-жа Фидосова, като основни фактори при взимането на решенията, и административният секретар Цветомир Паунов, отговарящ пряко за организацията, носят главната отговорност за загубата на доверие в ГЕРБ, изразено в 600 000 гласа по-малко на последните парламентарни избори.

Арогантността, високомерието, недалновидните и непочтени действия на Цветанов и Фидосова доведоха, както до изолацията на ПП ГЕРБ от останалите партии в център-дясно, така и до превръщането й от носител на промяната в част от статуквото.

Методите на кадруване на  Цветанов и  Фидосова са известни не само в партията, но и на широката общественост. Безпринципното и на моменти нагло налагане на техни протежета на водещи позиции в и извън ГЕРБ отблъсна членове, симпатизанти и избиратели. Това доведе до отлив на личности и авторитети от партията. Не можем да не споменем и унизителното отношение при подмяната на ръководители на структури. Върху тях и близките им бяха хвърлени безпочвени обвинения, правеха се внушения, бяха подложени на натиск и мачкани с единствената цел за ръководители да бъдат поставени удобни на тримата лица. Негативният резултат за партията от всичко това е факт, който никой не може да отрече.

Твърдението на  Цветанов, че листите с кандидатите за народни представители на парламентарните избори 2013 са редени от местните структури е безпардонна лъжа. Подредбата бе извършена от него, съвместно с Фидосова и Паунов. Примерите за това са много.

Категорично не приемаме, че ГЕРБ е на г-н Цветанов. Много от нас са учредители на тази партия. Работихме всеотдайно за утвърждаването на авторитета й, защото вярвахме и още вярваме в каузата ГЕРБ. Заслугата на г-н Цветанов за структурирането на партията не е по-голяма от тази на всеки един от регионалните ръководители, които бяха всеки ден сред хората по места.

 

Г-н Борисов, не ни е безразлично какво ще се случи с ГЕРБ, за която работихме толкова години. Изразявайки мнението на голяма част от разочарованите членове и симпатизанти на ГЕРБ и прогонените избиратели, заявяваме, че ако не предприемете исканите в това писмо действия, ние ще подкрепим създаването на нов политически проект“

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук