13.8 C
Бургас
петък, май 3, 2024

ГЕРБ: Ако загубим изборите спират проектите за Бургас /видео/

Ако загубим балотажа и Бойко Борисов подаде оставка , спират всички инфраструктурни проекти в Бургас. Това заяви депутатът от ГЕРБ и областен председател на партията Димитър Бочев. ”Първата община, на която ще бъдат спрени европроектите от републиканския бюджет ще бъде Бургас. Имаме да строим спортна зала, имаме да строим Крайезерна, имаме да строим друг обход към Северното Черноморие, но ще бъдем наказани.” , заяви Бойчев

Депутатът от ГЕРБ Иван Вълков допълни, че ако има предсрочни избори те ще се отразят на икономиката. „Това ще се отрази на европейските фондове, това ще се отрази на националното финансиране, това ще отрази на програмата за саниране, която ГЕРБ подкрепя.”

Депутатите заявиха още, че Бургас си остава града на ГЕРБ, защото на първи тур Цецка Цачева води с 3% пред кандидата на БСП ген. Румен Радев. „Бургас доказа, че първа политическа сила в града е ГЕРБ. Нашите избиратели припознаха политиката, която прокарваме. Избраха стабилното развитие на общината , за което сме им много благодарни. Вторият тур ще бъде показателен за това в каква посока искаме да се развива държавата- дали в европейско развитие и стабилност или държавата да влезе в една спирала на нестабилност и постоянни избори”, заяви Бойчев. По думите му не е далеч и времето, когато премиер беше Пламен Орешарски и когато бяха спрени всички европейски фондове, а в бюджета нямаше пари. От ГЕРБ благодариха за подкрепата, която Реформаторския блок и Марешки дават на ГЕРБ за втори тур на изборите. Депутатът от ГЕРБ Семир Абумелих предупреди, че БСП ще се опита да „яхне” вълната на патриотизма, като разпространява лъжи, че Бургаски регион ще бъде наводнен от бежанци. „Това е опасна игра, а ГЕРБ е гарант, че това няма да се случи”, категоричен беше Абумелих. Той допълни: „Аз лично не искам да се върна във времената на Дилян Пеевски. Не искам да се върна във времената на белите автобуси. Не искам да ми спират европроектите, защото с Бургас се дава пример в цяла България , за Бургас отдавна не се говори като за провинция”.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук