9.9 C
Бургас
събота, април 27, 2024

ГЕРБ Бургас обмислят парламентарно питане за уволнените корабостроители

„Групата на народните представители от ГЕРБ-Бургас е готова да влезе в контакт с уволнените работници от „Бургаски корабостроителници“. Следим случая и сме наясно, че казусът е много тежък и че повечето от тези хора остават без никакви доходи в навечерието на най-светлите християнски празници.

Имаме възможност да им предоставим юридически консултации и да им помогнем да си търсят правата по съдебен ред, ако се налага. От изказвания по медиите научихме, че работниците са били принуждавани да разписват заповедите си за освобождаване в присъствието на въоръжена охрана. Наясно сме, че не са им изплатени и възнагражденията“, заяви депутатът Димитър Бойчев.

По думите му оставянето на 150 души без работа посред зима е въпрос, от който трябва да се заинтересуват и управляващите. „Ние, като група народни представители от Бургас, бихме входирали парламентарно питане, ако хората пожелаят. Аз лично смятам, че по тази тема говоренето трябва да е публично, точно от трибуната на Народното събрание“, каза още Бойчев..

„Тъй като уволнените са много хора решихме да предложим нашата помощ чрез неформалните им лидери. Те отказаха срещата и имаме съмнения, че нашите предложения не са стигнали до всички тези хора, които днес видях да плачат в ефира на националните телевизии. Проблемът е толкова тежък, не трябва да се политизира, и за търсене на изход от ситуацията трябва да се използват всички възможно лостове“, категоричен е депутатът.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук