19.3 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

ГЕРБ Бургас: Данък „Москвич“ ще предизвика хаос, може да изгубим много пари

ГЕРБ се закани да затрупа управляващите с вотове на недоверие и по всичко личи, че поетият ангажимент ще бъде изпълнен. Темата на следващия вече е ясна. Бургаски представители на опозиционната вече партия разясниха обстоятелствата  и мотивите около исканото недоверие към кабинета „Орешарски ”. Според тях, то е естественото продължение на това от края на септември, което така или иначе се провали.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Повод за новия вот е политиката на управляващата партия в секторите Регионално развитие и Инфраструктура. Имаме притеснения и относно работата, която се извършва за следващия програмен период, който е изключително важен за страната ни. Станахме свидетели на провал във ВиК  сектора. Има реална опасност да загубим средства по тези проекти, които се изпълняват в сектора, а те са близо 5 млрд . лева.”, каза на среща с журналисти депутатът Ивелина Василева.

Герберите  са притеснени и относно жилищната политика както и концесионирането  на плажовете. „Усвояването  на европейските средства се оказа провал за кабинета. Пред нас стои и реален риск за железопътния сектор както и пътния. Напоследък виждаме все по-ярки сигнали за настроенията на Европейската комисия към България и те са меко казано притеснителни”, допълни  Василева.

„Приходите също бележат спад, което дава ниша за съмнение, относно изпълнението на бюджета при заложен ръст от 7%. Това може да се случи само с нов дълг от 5 млрд . лева, който всички ние ще плащаме”, обясни от своя страна депутатът и бивш член на комисията по бюджет и финанси, Диана Йорданова.

Представителите на ГЕРБ са силно притеснени и от готвените промени в перото местни данъци и такси. Окачественият като данък „Москвич ” щял да предизвика хаос при шофьорите . Припомняме, че според предложението на социалистите, от следващата година ще трябва да плащаме двоен данък за автомобилите, произведение преди 2000 година. За тези преди 2007-ма пък ще трябва да доказваме със специални сертификати на кой от евро -стандартите за екологичност  отговаря.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук