13.2 C
Бургас
петък, април 19, 2024

ГЕРБ-Бургас: Постигнахме добри резултати. Инфраструктура и здраве остават наши приоритети /обновена/

Депутатите от ГЕРБ – Бургас отчетоха днес свършеното в парламента на среща с журналисти. Според водача на групата Димитър Бойчев основни акценти в работата на местните управленци са били разширението на пътя Бургас – Слънчев бряг и положителните промени в работата на туристическото министерство. Като успех той отчете и осигурените средства за продължаването на правителствената програма за енергийна ефективност. 

Депутатите от ГЕРБ – Бургас си поставиха добра оценка, въпреки преждевременно приключилия мандат, който имаха в парламента.

Според, Румен Желев, който е член на Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, страната ни е постигнала напредък в управлението на крайбрежните територии с промените в новия Закон за българското Черноморие. Той отчете като положителен фактът, че министърът на туризма вече се разпорежда с концесионните договори за плажните ивици.

Депутатът Дияна Йорданова, която пък е член на бюджетна комисия в парламента, подчерта, че заради доброто законодателство и управление България е на второ място по ръст на икономиката, има ниска международна задлъжнялост и ниски нива на безработица.

По време на срещата стана ясно, че депутатската листа за предстоящите избори на пролет ще бъде утвърдена от партийното ръководство в столицата до седмица. Според Димитър Бойчев, нови лица в листата ще има, приемственост, също. Очакванията са начело на листата да застане бившият екоминистър Ивелина Василева.

„Не мисля, че ще имаме изненади в листата. Имам предвид „спуснати“ имена от Изпълнителната комисия на партията. Не очакваме и изненади, относно водачество на листата. Работещият модел показва, че е добре водачите на листи да са местни хора“, обяви Димитър Бойчев.

Той изрази надежда, че следващото правителство ще има пълен мандат на управление. По думите му обаче е твърде рано да се правят прогнози за устойчивостта на кабинета.

„Всичко зависи от това колко партии ще влязат в парламента, какво ще бъде представителството. Ние ще се борим за запазване на мандатите от Бургас, плюс един. Ние сме показали какво можем да направим и продължаваме да го правим. На базата на това, което е направено, ние трябва да увеличим резултата си. Лесно се говори, но трудно се работи. Ние сме показали, че можем да работим. Това е реалността. Бургас, за наша радост, задмина Варна – нашият конкурент от много години. Областта има своето бурно развитие. Има още какво да се направи и е резонно да се направи. Хората го искат“, каза още Димитър Бойчев. 

Бургаските депутати обявиха още, че и в бъдещия си мандат ще работят за привличането на повече евросредства за Бургас, с които градът до продължи да подобрява инфраструктурата си. Идеята за медицински университет също не е забравена, обяви от своя страна Семир Абумелих. 

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук