14.3 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

ГЕРБ-Бургас почете паметта на жертвите на комунизма

Народният представител и областен ръководител на ПП ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев почете паметта на жертвите от комунизма. Той присъства на панихида в църквата „Света Богородица”, организирана от Съюза на репресираните от комунизма в България. Тя бе отслужена по повод 1 февруари – Национален ден в памет на жертвите на отминалия репресивен режим.

Димитър Бойчев запали свещ в бургаския храм заедно с председателя на Съюза д-р Андрей Найденов, негови членове и  жители на Бургас, които присъстваха на панахидата. Общинският съветник от ПП ГЕРБ-Бургас Николай Иванов, който е заместник на д-р Найденов в Съюза, също уважи събитието.

„Важно е хората да не забравят историята и да отбележат Националния ден в памет на жертвите от комунизма. Тази година за трети път официално отбелязваме 1 февруари. Трябва да сведем глава и да запалим свещ за хората, които са отстоявали своите убеждения и  са загубили живота си. Съюзът на репресираните може да разчита на нашата помощ и подкрепа, неговите представители работят активно и целенасочено”, сподели областният ръководител на ПП ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук