11.5 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

ГЕРБ-Бургас сезира Агенцията за закрила на детето и РИК – БСП използва деца за политическа агитка

ГЕРБ-Бургас сезира Държавната агенция за закрила на детето и Районната избирателна комисия в Бургас относно въвличане на деца в предизборната кампания от представители на БСП.

На 08.05.2013 г. от 20.30 до 23.00 ч. се проведе телевизионния предизборен диспут на бургаската телевизия „Канал 0”. В него участваха четирима кандидати от различни партии, сред които и Димчо Михалевски от БСП.

За да подкрепят, в рамките на дебата, Димчо Михалевски неговият колега Атанас Зафиров (също кандидат за народен представител и областен лидер на БСП-Бургас) беше довел за агитка в залата деца, на видима възраст около 15-16 години. Те бяха настанени като публика в студиото и непосредствено преди предаването им бяха раздадени тениски и шапки с логото на БСП и номер на бюлетината на същата партия. Децата не бяха придружавани от родител на това политическо събитие продължило почти до полунощ.

„Да се агитират деца е абсолютно противозаконно. Още по-притеснително е обаче да се държат по нощите ученици, които са използвани за политическа агитка. Тези деца на следващия ден бяха на училище?!”, коментира областният лидер на ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук