17.6 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

ГЕРБ-Бургас: С реформи и регионални политики ще постигнем стабилност в държавата

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ продължават със срещите си в област Бургас. Иван Вълков и Румен Желев посетиха с. Ясна Поляна в община Приморско, за да представят пред жителите на населеното място акценти от регионалната програма. На срещата присъстваха и кметът на община Приморско д-р Димитър Германов, общинският координатор на ГЕРБ Захарина Неделчева, общински съветници от партията.

s.Pirne„Държавата се нуждае от стабилно правителство, което да изведе страната от ситуацията, в която се намира в момента. ГЕРБ доказа, че може да носи отговорност и да изпълнява поетите ангажименти. И този път програмата ни е насочена към реално изпълними приоритети и реформи, някои от които започнахме в предходния мандат и които трябва да бъдат продължени. Само така хората ще усетят промяната да живеят в сигурна и устойчива държава”, коментира Иван Вълков пред присъстващите в читалище„Л. Н. Толстой 1926 г”.

Той и колегата му Румен Желев споделиха, че всички акценти в регионалната програма са свързани със стабилна заобикаляща среда, нови работни места, увеличение на доходите на местните хора, по-чиста природа, по-добър начин на живот и нова визия за населените места. В предишния мандат на управление на партията бяха реконструирани основните пътни участъци в областта. Сега предстои и останалите пътища в по-малките населени места да бъдат ремонтирани.

s.Pirne 2Румен Желев сподели, че след тежките наводнения в област Бургас, предстои да бъде осъществена мащабна акция по залесяване на засегнатите места, организирана от ГЕРБ. Той благодари на всички, които са се отзовали и помогнали на пострадалите жители в община Приморско. Самият той активно се включи в почистването и отстраняването на щетите след проливните дъждове.

Кандидатите за депутати д-р Галина Милева, Тодор Михалев и членове на общинското ръководство на ПП ГЕРБ Айтос се срещнаха с жителите на айтоското село Пирне.

Д-р Милева запозна присъстващите с изпълнените проекти на територията на общината по време на мандата на управление на ГЕРБ. Сред тях са саниране на училища, почистване на дерета и укрепване на диги, изграждане на Защитено жилище. С нейна помощ и с подкрепата на фондация „Америка за България” бе изграден модерен езиков кабинет в Айтос, в момента се търсят програми и средства за разкриване на втори.

„Поемаме ангажимент при едно бъдещо управление на ГЕРБ да бъде изграден Спешен център в общината. Това е един от приоритетите в регионалната ни програма, а именно в малките населени места да има по-добро и достъпно здравеопазване. Ще търсим и възможности за преместване на Детското отделение в общинската болница”, заяви д-р Милева.

По време на срещата тя бе поздравена от кмета на с.Пирне Манчо Паскалев за това, че редовно посещава населеното място и е съдействала на много хора за разрешаването на здравни проблеми. По време на мандата на ГЕРБ бе започнато изграждането на канализационна мрежа в селото, като към настоящия момент остава в нея да бъдат включени само още три улици. Жителите на с.Пирне очакват да бъде санирана сградата на читалището, където тече ремонт, те настояват и за осигуряване на техника за разчистване на храсти и дървета в три дерета в селото.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук