15.4 C
Бургас
петък, май 3, 2024

ГЕРБ внася вот на недоверие към кабинета

ГЕРБ ще внесе вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски този четвъртък. Това обяви пред Нова телевизия зам.-председателят на партията Цветан Цветанов. Вотът ще бъде за цялостна политика на кабинета. Решението е провокирано от проблемите във всички секторни политики, твърди Цветанов.

„Правителството няма никаква визия за управлението на страната“, коментира бившият вътрешен министър. Той отново отрече обвиненията в незаконно подслушване, като посочи, че отцепниците от партията, включително и Мирослав Найденов, може би имат някакъв личен или „неудовлетворен икономически интерес“, за да продължават с твърденията, че Цветанов е „мачкал“ неудобните за него съпартийци и ги е подслушвал.

„Не съм бил приятел, нито пък съм имал някакви икономически отношения с Делян Пеевски. В икономическото си израстване той може би е свикнал да държи всички около него в подчинение, затова така говори и от парламентарната трибуна“, каза зам.-председателят на ГЕРБ в отговор на въпрос за думите на Пеевски към Цветанов от парламентарната трибуна, че „скоро ще си има сериозни проблеми с правосъдието“.

„Така и стана, след това имах сериозни проблеми“, призна Цветанов. Той заяви, че Искра Фидосова е напуснала ГЕРБ по свое лично решение. Себе си обаче не припознава в инициалите „Ц. Ц.“ в тефтерчето на шефа на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов. „Със Златанов съм се виждал всичко на всичко три пъти. Нямам никакви взаимоотношения с него. Не сме му възлагали никакви задачи. Това, което се случи с това тефтерче, е недопустимо“, обяви екс вътрешният министър.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук