16.5 C
Бургас
четвъртък, май 9, 2024

ГЕРБ внася като първа докладна в новия ОбС – Индустриалната зона

Първата докладна, която ще внесат за разглеждане общинските съветници от ГЕРБ,  на първата сесия на новия общински съвет, ще бъде за
изграждането на Индустриалната зона в Бургас. Тази докладна на кмета Димитър Николов беше отхвърлена от местния парламент във вече миналия мандат.

 Диана Йорданова заяви, че очаква докладната да бъде подкрепена от новите общински съветници, защото новата индустриална зона ще разкрие най-малко 2 000 работни места.

Директорът на пристанище Бургас Диян Димов, който е в листата за общинските съветници на ГЕРБ, каза че изграждането на новата
индустриална зона ще даде възможност да се създаде индустриален холдинг в Бургас, така че да не се използват само складовите бази на пристанището, а  товарите да се преработват в разкрити нови производства.

Съветниците от ГЕРБ заявиха още, че опонентите на Димитър Николов в битката за кметския стол, манипулират бургазлии, че данъците в Бургас
са най-високи.

 На медиите бяха раздадени таблици, в които се вижда, че Бургас е едва на 23-то място например по цени на такса смет.Въпреки това обаче, ГЕРБ ще предложат законодателни промени, така че тази такса да бъде събирана по- справедливо.

 На 4 октомври ще бъде представена програмата на Димитър Николов за следващите 4 години. В аванс кандидатите за общински съветници  от ГЕРБ издадоха, че се предвижда разкриването на отдел в общината, който ще се занимава с привличането на чужди инвеститори.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук