15.4 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

ГЕРБ защити Снежина Маджарова с декларация

Ние, Групата общински съветници от ПП ГЕРБ – Бургас, категорично не подкрепяме искането на 16 съветници за предсрочно прекратяване пълномощията на Председателя на Общинския съвет г-жа Снежина Маджарова.

Половин година преди в страната ни отново да се проведат избори е очаквано опозицията да търси възможности да се появи в медиите. Нормално е в „мишена” да се превърнат хората с най-високи позиции в ПП ГЕРБ, за да могат покрай тях съветници, които не са входирали нито една конструктивна докладна в Общинския съвет, да се изявят публично.

Отчаяни са опитите на тези 16 души да сменят статуквото в Общинския съвет на Бургас. Разбираме, че имат желание те да определят реда и работата в местния парламент, но не ПП ГЕРБ, а бургазлии отказаха да им дадат тази възможност. ПП ГЕРБ спечели мнозинство в Общинския съвет на Бургас и след като г-жа Снежина Маджарова завърши успешно първия си мандат на председател беше избрана отново на този пост. При това не само с вота на ПП ГЕРБ.

Изненадани сме как съветниците от БСП се превърнаха в патерица на НФСБ и са се подписала под мотиви за оставка, в които са изброени единстевно неоснователните претенции на хора от партията на СКАТ и СЕК.

С търсене на скандали, вулгарни обиди от трибуната на Общинския съвет и искане на оставки част от т.нар. опозиция търси възможност за изява в най-добрия град за живеене. Трудно е да си опозиция в град, който се развива с най-бързи темпове, затова се търсят изкуствени скандали. Те обаче будят само насмешка.

Може би трябва да припомним, че г-жа Маджарова, в качеството си на председател на ОбС-Бургас, тази година беше избрана за вицепрезидент на Комитета по актуални проблеми към Конгреса на местните и регионални власти при Съвета на Европа в Страсбург. Това се случи след като почти 10 години нито един български политик не е получавал доверието на

 

колегите си за този пост. На тайно гласуване от 53-ма делегати Маджарова получи 46 гласа, като във вота участваха членове както от ЕНП, така и социалисти, либерали, консерватори и независими.

Традиционно, ние, общинските съветници от ПП ГЕРБ – Бургас, използваме случая да поздравим г-жа Снежина Маджарова за отличната й работа като Председател на Общинския съвет в Бургас. Заедно ще продължим да работим за развитието на нашия град.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук