12.6 C
Бургас
петък, май 3, 2024

ГЕРБ и БСП се разминаха за бъдещото управление

След 4-часови консултации ГЕРБ и БСП се разминаха в основните си възгледи за управлението на страната. Двете партии са намерили общ език по едва четири от общо 12-те „червени разделителни линии“, от които социалистите обявиха, че няма да отстъпят. Това стана ясно от изказванията на участниците в преговорите.

снимка: БГНЕС
снимка: БГНЕС

Различията ни оставят, по някои въпроси те са диаметрално противоположни. Изключителна трудна е възможността да продължим в следващите разговори, освен ако не получим от БСП  знак, в кои от зоните могат да отстъпят, заяви Румяна Бъчварова от ГЕРБ.

След първата серия от консултации с всички партии, ГЕРБ ще направят и втора, в която ще участва и председателят на партията Бойко Борисов.
Бъчварова уточни, че са срещнали разбиране от страна на социалистите по настояването си следващото парламентарно мнозинство да има стабилна подкрепа.

„Политически кабинет на споделената политическа отговорност с участие на политически фигури. Подписване на коалиционно споразумение с ясно разпределение на функциите и ангажиментите, които всяка партия поема. Да има валидност цял един управленски мандат, не можем да работим в кратка перспектива, след като имаме важни управленски задачи“, нахвърля Бъчварова условията на ГЕРБ.

Тя обясни, че партията вади пред скоба всички останали политически формации да дадат ясна оценка на управлението на кабинета „Орешарски“.

„Това, което чух от позицията на БСП е, че те не определят политическата формула на правителството на Орешарски като грешна, докато ние я определяме като порочна и като първопричинна за всички последващи проблеми на управлението и липсата на резултати. Смятаме, че резултатите от дейността на кабинета „Орешарски“ са връщане на България назад по отношение на демократизацията и нивата на управление в страната. Първото доказателство за отношението ни към тези проблеми, ще бъде позицията ни по отношение на актуализацията на държавния бюджет.

 

btvnews.bg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук