24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

ГЕРБ и Патриотите се разбраха

Правителството ще е с ясен мандат от 4 години и с премиер Бойко Борисов. За това се разбраха ГЕРБ и Обединените патриоти на първата си официална среща, която се проведе в НС. Няма да има нова тройна коалиция и няма да се кани Веселин Марешки на преговори за съставяне на правителство. Това стана ясно от лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„До този момент за министерства, освен за министър-председател, не сме говорили“, каза още Борисов и допълни, че ако ГЕРБ не успее да състави правителство никоя от останалите парламентарни сили няма да успее. Условието на ГЕРБ от Обединени патриоти е да участват в управлението със свои министри.

„Първо, аз съм доволен, че колегите от Патриотичния фронт са много отговорни, защото вече всички са наясно, че дори е теоретично, както в началото Симеонов каза, че би могло да се направи широка коалиция с БСП и да има подобни участия, след техния пленум стана ясно, че няма да има такова нещо. В случая отново цялата тежест пада върху нас, защото ако не се направи правителство, вторият не може да излъчи, поне от уверенията, които чух сутринта. Надявам се и останалите парламентарно представени партии да си дават сметка, че ако не успеем ние, не успяват всички и от там нататък ще е много тежко за България“, каза Борисов, цитиран от „Дарик“.

„С Патриотите имаме 122 депутати – предостатъчно за коалиция. Моето изискване към тях е да влязат реално с участие в кабинета“, допълни още той. Лидерът на Атака Волен Сидеров излезе спокоен от двучасовите преговори с ГЕРБ:

„Дами и господа, журналисти, преговорите между ГЕРБ и Обединени патриоти започнаха. Смело мога да кажа, че започнаха конструктивно, с едно доброжелателно намерение да се получи стабилно правителство, което ако може да изкара мандата си този път до края, за да осигурим стабилността, от България има нужда“, посочи Сидеров. В следващите дни се очаква преговорите да продължат и да станат ясни повече подробности около новия кабинет.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук