11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

ГЕРБ- Малко Търново почисти паметника на Гоце Делчев

Общинските съветници и Общинското ръководство на ГЕРБ в Малко Търново почистиха и облагородиха местността около забравената от две десетилетия паметна плоча близо до града. Същата плоча е била поставена на мястото, където  през 1900 г. е бил посрещнат от представители на Малкотърновската революционна организация, големият български революционер Гоце Делчев. Инициативата на ГЕРБ е във връзка със 108-ата годишнина от Илинденско – Преобръженското въстание.m-tarnovo.jpgРайонът около забравената плоча бе обрасъл с растителност и тя изобщо не се виждаше. Подстъпите към нея бяха превърнати в сметище от преминаващите автомобили по международния път за Турция.

Повече от три часа бяха необходими на членовете ГЕРБ да изсекат храсталаците и бурените и почистят района.

„По-младите хора от Малко Търново дори не знаеха за съществуването на паметния знак. Толкова беше забравен и неподдържан. Решили сме повече това да не се случва“, коментира водачът на групата на общинските съветници от ГЕРБ-Малко Търново Стоян Караджов.

Участниците в родолюбивата инициатива поставиха цветя в знак на почит и признателност към героите от Илинденско – Преобръженското въстание.m-tarnovo-1.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук