13.8 C
Бургас
петък, май 3, 2024

ГЕРБ направи благотворителен търг

1600 лева дарение направи Клубът на предприемача към Сдружение ГЕРБ. Парите бяха връчени на Фондация „Движение на българските майки“ и ще бъдат разпределени за нуждите на деца от социални домове.  Сумата беше събрана след търг, на който се разигра картина. Търгът се проведе на годишнината на Сдружение ГЕРБ. Тогава членове на Клуба на предприемача са минали през великденския базар, който майките от фондацията са направили на площад „Тройката“. Така се сещат за идеята на купят картина от базара и да я разиграят на търг. На купона на ГЕРБ наддаването за картината, която е на морска тематика, достигна сумата от 1600 лева. Много хора участваха в търга, но я спечели Васил Дойнов. darenie51.jpg„Участвах в търга, защото беше с благотворителна цел, за детски дом, за сираци и си заслужава човек да дари в името на децата. Трябва да правим поне едно добро дело на ден и тогава ще се чувстваме пълноценни“, каза Дойнов. На свое заседание Клубът на предприемача към Сдружение ГЕРБ ще гласува бюджет ежемесечно да отпуска определена сума пари, които да бъдат превеждани на „Движението на българските майки“. Те ще имат грижа  да ги разпределят според най- неотложните нужди на децата от домовете. Първо ще бъдат закупени обувки за 17 абитуриенти от дома в село Бата. Повечето от тях са кръгли сираци и разчитат само на спонсори. Свършили са витамините на децата от дома в Средец и спешно трябва да бъдат закупени такива, казаха още майките. Иванка Балева, която е член на Клуба на предприемача, обяви че от името на  ГЕРБ ще направи празник за децата от дома в Средец за Великден. В този дом децата са съвсем малки от 3 до 7 години.       По същото време в най-големия бургаски комплекс „Меден Рудник“ бе учреден трети клуб на ГЕРБ. В присъствието на областния и общински координатори Димитър Бойчев и Иван Вълков, 20-те учредители приеха правилник за работа и избраха свой председател- Живко Димов.
„Доверието в ГЕРБ расте и това го доказва броя на новите членове на организацията, които през последните месеци стават все- повече“, заяви Димитър Бойчев и подчерта, че ГЕРБ  разчита на тяхната активност.
Още на първото събрание бяха направени предложения за промени в транспортната схема на комплекса, както и за провеждане на местен референдум за смяна името на „Меден Рудник“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук