14.3 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

ГЕРБ настоява за градско земеделие

Съветници от ПП ГЕРБ предлагат определяне на терени за осигуряване възможност за внасяне на растителност по инициатива на физически и юридически лица, граждански и обществени сдружения, инициативни групи и други. Докладната вече е входирана в ОбС и ще бъде разгледа на сесията в края на месеца.

Самата инициатива е от д-р Антонио Душепеев и Калояна Живкова от ГЕРБ, които искат и администрацията на Община Бургас да изготви извадки от действащите планове с указаните терени за възможност за залесяване.

„През последните години се наблюдава изострена обществена чувствителност към екологичните проблемите в градската среда. Видно е, че на територията на Община Бургас има нужда от внасяне на допълнително растителност, имайки предвид и усложнената екологична обстановка свързана с промишленост и автомобилен трафик. Бюджетът на Община Бургас е ограничен и не дава възможност за бърза промяна на съществуващите обстоятелства“, се пише в докладната.

Това са и причините д-р Душепеев и Живкова да поискат от Общината да укаже терени за осигуряване възможност за внасяне на растителност, пише burgasnews.bg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук