13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

ГЕРБ няма да състави правителство на малцинството с ДПС

Удоволетворени сме от искреността, с която преминаха преговорите. Ясно заявихме общите неща, които ни сближават с ДПС и онези различия, които дават възможност на ГЕРБ да не приеме подкрепата, която движението оказва на ГЕРБ да състави правителство на малцинството. Това заяви Цецка Цачева след тричасови преговорите между ГЕРБ и ДПС.

 

снимка:24 часа
снимка:24 часа

„Срещнахме се с ДПС, за да говорим по приоритетите в политиките, които са необходими за България за настоящия момент, както и формулите за съставяне на кабинет“, каза Цачева.

Тя обясни, че от ГЕРБ са дали отговор на въпросите на ДПС защо още във вечерта на изборния ден обявили, че не биха участвали в управление заедно с тях.“Отстояваме позицията си за необходим диалог между политическите сили без значение, че ГЕРБ е победила и се очаква да й се връчи мандат. Мислим, че е нужен диалог. Надяваме се нашата позиция да стане традиция в политическото общуване, за да не стига до онзи злополучен резултат и практика от изборите през 2013-та година, когато ГЕРБ бе елиминираната от участие в разговори за мнозинство“, каза още Цачева./24 часа/

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук