10.4 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

ГЕРБ обявява кандидатурата си за президент

Какво разбира един кмет от законодателство? Президентът трябва да разбира от тези деща. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов по време на партийното събрание на ГЕРБ, което се провежда в Националния дворец на културата. Очаква се след минути от партията да обявят кандидат президентската си двойка.

Борисов коментира множество теми. Той припомни основни моменти в работата на кабинета. Изказа мнение за бежанската криза, инфраструктурните проекти, които бяха изпълнени у нас през последните години. Премиерът се спря и на международната политика и ролята на страната ни в контекста на процедурата по избор на генерален секретар на ООН.

„Ние сме поемали ангажименти пред обществото, ние сме агитирали да изберат кмет, да изберат депутат и когато вадиш една подобна фигура,в случая две се създава вакуум. Това води до избори след това в дадено населено място“, каза Борисов и обясни, че счита, че това също трябва да бъде отчетено.

„Искам да благодаря на Изпълнителната комисия, разбрах, че можете да пазете тайна. Заслужава си по една такава тема като кандидат-президентска двойка на ГЕРБ да бъде обявявана и консултирана с всички хора, които са една от най-активната част на населението на България – кметове, министри, депутати, областни управители. Ние сме отговорни и не бихме се съгласили, ако някой инициативен комитет покани някой от нас да отидем да му се подчиняваме“, посочи Бойко Борисов.

„Не просто представяме нашия кандидат за президент и вицепрезидент, но заедно с това заявяваме безусловната си готовност да работим за България”, каза от своя страна зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Парламентарната група на партията Цветан Цветанов

По думите му, толерантостта и почтеността не са водещи в българския политически живот. „ГЕРБ зададе нов фон на толерантност и парламентарна етика“, посочи той. Цветанов е категоричен, че страната ни се нуждае от стабилност, сигурност, защото това е златната инвестиция за развитие на страната ни.

Кандидат-президентска двойка на ГЕРБ е един екип от двама човека, които са се доказали и са били част от ПП ГЕРБ. Те са екип, който може да отстоява собствена позиция, екип, който може да чува различното мнение и да формира правилните решения, стана ясно от думите на Цветанов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук