12.1 C
Бургас
петък, май 3, 2024

ГЕРБ осигури 1 млн. лв. за пречиствателната станция на Обзор

„За разлика от други, които тепърва обещават, правителството на ГЕРБ вече осигури финансиране в размер на 1 млн. лв., необходимо за рехабилитацията на колектора, който свързва канализационната мрежа на Обзор. По този начин ще се извърши модернизация на пречиствателната станция с допълнителни съоръжения за пречистването на водите, които се вливат в Черно море”.

Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-Ивелина Василева по време на среща с жителите на Обзор. Още в края на декември министърът на околната среда и водите в правителството на ГЕРБ Нона Караджова е изпратила потвърдително писмо до община Несебър, че е осигурено финансиране по ПУДООС в размер на 1 млн. лв. за изграждане на съоръженията на изхода на пречиствателната станция.

„Независимо, че МОСВ е направило всичко възможно, все още се чака община Несебър да си свърши работата и да представи технически проект, съгласуван с всички институции, да обяви тръжна процедура, за да бъде реализиран проектът. Държавата си е свършила работата, чакаме кметът на общината да си свърши неговата”, коментира Ивелина Василева.

600 хил. лв. са средствата,  дадени за брегоукрепване на крайбрежната алея в Обзор от Междуведомствената комисия по време на правителството на ГЕРБ, заяви пред присъстващите в залата кандидатът за народен представител и председател на транспортната комисия в 41-ото НС Иван Вълков.

„Благодарение на промените в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата, които правителството на ГЕРБ прие, бе създадена възможност за изграждане, реконструкция и рехабилитация на рибарски пристанища. Разрешихме и изграждането на мостици – до този момент подобно нещо не бе правено. Една от причините всичко това да се случи, е че ние сме свързани с Бургаския регион, интересуват ни проблемите на жителите му. Ето защо нашата листа е съставена само от местни хора. Доказали сме, че поемаме ангажименти и ги изпълняваме, а не разчитаме на неясни, нереални обещания”, заяви кандидатът за народен представител от ГЕРБ-Бургас Иван Вълков. Той е и вносител на поправките в Закона за морските пространства.

На срещата с жителите на Обзор присъстваха и част от останалите кандидати за народни представители от ГЕРБ. Те представиха и основните акценти от регионалната програма за развитие в областта в различните сектори.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук