11 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

ГЕРБ отпусна 30 млн. за пречиствателната станция на Айтос

Детското отделение в Айтос да бъде преместено в сградата на болницата и да получи 200 хил. лв. за ремонт, средства да бъдат отпуснати и за възстановяване на АГ отделението. С това се ангажира д-р Галина Милева, зам.-председател на здравната комисия в 41-ото НС и кандидат за народен представител от ГЕРБ-Бургас. Тя се срещна с жители на с. Пирне. Местните хора познават добре д-р Милева, тъй като още преди мандата си като народен представител тя е посещавала многократно населеното място и е изградила силна връзка с хората там.  

„Запозната съм в детайли с проблема на айтоската болница, както и с желанието на жителите, Детското отделение да бъде преместено в сградата й. В следващия мандат това може да се случи и аз няма да се откажа да полагам усилия в тази посока”, заяви д-р Милева. Присъстващите й благодариха за съдействието за осигуряването на  50 хил. лв. за ремонт на читалището в Айтос.

„В резултат на управлението на ГЕРБ държавата отпусна на община Айтос 30 млн. лв. за реконструкция и разширяване на водопроводната и канализационна мрежа, както и за изграждане на пречиствателна станция”, каза кандидатът за народен представител Диана Йорданова.

„Въпреки, че съм избран от друга политическа сила, аз не мога да отрека направеното досега от ГЕРБ. Винаги съм работил добре с общинските съветници на партията”, заяви кметът на населеното място Манчо Паскалев.

            Кандидатите за народни представители д-р Галина Милева и Жечо Станков се срещнаха и с жители на селата Чубра и Славянци, община Сунгурларе. Проблемите, които изложиха пред тях местните хора, бяха предимно на ниво общинска администрация. Сред тях са лошата общинска инфраструктура, затваряне на училища в региона, липса на условия за провеждане на спортни и културни мероприятия. Хората недоволстваха срещу липсата на желание от страна на общината да кандидатства по европейски проекти. Те дадоха за пример други общини в региона, които изцяло са променили своя облик благодарение на оперативните програми. Общината е известна с развиване на земеделие и животновъдство, а присъстващите на срещата представители на двата сектора отчетоха като положителен стремежът на правителството да стимулира тези отрасли и да подпомага производителите.

Двете села са известни със своите самодейни състави, за съжаление условията, при които се налага да репетират, са много лоши. Кандидатите за народни представители ще съдействат те да получат средства за ремонт по Програма за развитие на селските райони.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук