13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

ГЕРБ печелят изборите в 7 общини в Бургаско

ГЕРБ печели изборите в 7 общини от общо 13-сет в Бургаска област. Със смазващ резултата от 84.26% Димитър Николов ще управлява Бургас трети мандат. Резултатът е на база на 65 процента от обработените протоколи. С много висок резултат изборите печелят още кметовете на ГЕРБ Илиян Янчев в Малко Търново, който има 72% от вота, Иван Алексиев в Поморие с приблизителен резултат, Панайот Рейзи в Созопол с над 60% от вота и Георги Лапчев в Царево, който също печели изборите с 59%.

За кметският стол се пребори и досегашният кмет на Приморско от ГЕРБ Димитър Германов, въпреки че там се очакваше балотаж. Балотаж се очакваше и в Средец, но по последни данни кандидатът на ГЕРБ Иван Жабов може да се поздрави с втори мандат.

Кандидатът на ГЕРБ в Несебър Златко Димитров не успя да се пребори с независимият кандидат Николай Димитров. Димитров печели трети мандат с 55 процента от гласовете на избирателите.

В Карнобат печели досегашният кмет Георги Димитров, издигнат от местната коалиция „Левицата”. Димитров беше два мандата кмет на БСП, но на тези избори червените издигнаха друг кандидат адвокатът Тодор Байчев и загубиха.

На този етап БСП остават без кмет в региона на първи тур. Кандидатът на червените Стефан Бонев ще се бори да запази поста си на втори тур на 1 ноември срещу подкрепения от ГЕРБ и Реформаторския блок Жельо Вардунски.

Балотажи ще има още в Айтос и Сунгурларе. Васил Едрев в Айтос ще се изправи срещу кандидата на ДПС Севим Али.

В Сунгурларе Георги Кенов от БДЦ ще се изправи срещу кандидата на ДПС Васил Панделиев.

От първи опит спечелиха още Исмаил Осман – кмет трети мандат в Руен

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук