20.4 C
Бургас
петък, април 26, 2024

ГЕРБ – Пловдив се събра в пловдивския съд, за да брани кмета Тотев

Районни кметове, депутати и съветници от ГЕРБ в Пловдив се изсипаха в съдебната зала, където предстои да бъде гледано искането на прокуратурата за отстраняване на кмета Иван Тотев.

„Тук сме за да подкрепим градоначалника. За 5 години, откакто той е кмет, Пловдив се развива. Тотев е нашият кмет, той е избран легитимно“, заяви шефката на съветниците от ГЕРБ Радослава Ташкова. Дори депутатът Петър Петров, който е с изкълчено рамо след лошо падане, дойде в залата, за да засвидетелства подкрепа към Тотев. Предстои да започне съдебното заседание.

Съдия Силвия Цанкова отложи с един час искането на прокуратурата за отстраняването на пловдивския кмет Иван Тотев. Самият градоначалник се появи в съдебната зала няколко минути преди процеса заедно със своя адвокат Красимир Елдъров. Защитата помоли съда да даде почивка, за да може Тотев да се запознае със самото искане на държавното обвинение.

Със закъснение дойдоха обвинителите от Софийска градска прокуратура Димитър Петров и Емилия Варадинова. Заедно с тях се яви и колегата им от Пловдивската окръжна прокуратура Иван Спиров. Предстои в 14,20 часа да започне заседанието, пише „24chasa.bg“

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук