20.4 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

ГЕРБ предлага премиерски пост на Радан Кънев

От ГЕРБ са готови да предложат на лидера на ДСБ Радан Кънев премиерския пост. Това е един от трите варианта, които партията на Бойко Борисов е изпратила на Реформаторския блок под формата на проект, съобщи Томислав Дончев.

2110263867снимка: Ладислав Цветков, BTV

 

 

Радан Кънев заяви за bTV, че „меко казано не е възхитен” от предложенията на ГЕРБ. Другите два предвиждат предсрочни избори или Бойко Борисов да седне на министър-председателския стол.

Румяна Бъчварова изрази опасения, че преговорите между политическите сили са се проточили твърде дълго. Представителите на Реформаторския блок пък бяха лаконични на влизане в парламента, където се провежда поредният кръг консултации за съставяне на нов кабинет.

На влизане за консултациите в стаята на ГЕРБ в НС Меглена Кунева, че в момента се обсъжда само програмата за съвместно управление. От Блока уточниха, че персоналните министерски постове са третият етап от преговорите.

В петък Бойко Борисов обяви, че в понеделник би трябвало вече да се обсъждат конкретни министерски кресла. Тогава той не беше оптимист, че заедно с „реформаторите“ ще успеят да се разберат за съвместно управление

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук