16.1 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

ГЕРБ Сливен издигна Румяна Желева за водач на евролистата

 Румяна Желева да бъде водач на листата за евродепутати на ГЕРБ, гласуваха единодушно членовете на областната структура на партията в Сливен. Кандидатурата на Желева бе издигната и от Старозагорската организация преди по-малко от месец.  „Заставаме зад човека, който успя да направи най-много ГЕРБ да стане пълноправен член на Европейската народна партия. Оценяваме усилията на Румяна Желева да помага повече хора у нас да работят с европейските институции и да управляват ефективно проектите, финансирани от Брюксел“ – обяви областният председател на ГЕРБ в Сливен Десислава Танева. dsc01475.JPGВ мотивите на местната структура на партията като силни страни на Желева са посочени активната й роля в сформирането на бъдещата визия за развитието на България в рамките на Европейския съюз.От своя страна бургаският евродепутат благодари за доверието и подкрепата и  заяви, че с общи усилия и много работа може да се постигне повече за пълноценното интегриране на страната ни в ЕС.
„За съжаление след две години членство в Европейския съюз, пълноценната евроинтеграция на България все още не е факт, изтъкна Румяна Желева.  Като аргументи за това тя посочи. 220 млн. евро, безвъзвратно загубени за България, след като една от най-важните изпълнителни агенции – тази за пътната инфраструктура, изгуби акредитацията си; 380 млн. евро по предприсъединителни програми САПАРД, ИСПА и ФАР, които в момента са блокирани и няма яснота какво ще се случва с тях, както и неяснотата около1,3 млрд. евро за блокираните водни проекти по оперативна програма „Околна среда“.
Според Желева за четири години правителството не е успяло да подготви разумно предложение за промяна на законодателството в областта на водния сектор. „Това са само някои от нещата, които са доказателство за липса на пълноценна интеграция. Защото когато се присъединиш към един съюз доброволно, се очаква да изпълняваш договорните си задължения“, коментира Румяна Желева.В Сливен Румяна Желева се срещна с кмета Йордан Лечков, ръководството и медици от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“,  представители на бизнеса.
Желева бе гост и на Природоматематическата гимназия „Добри Чинтулов“ в Сливен, където разгледа уникалната музейна експозиция, събирана 110 години.  dsc01508.JPG

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук