14.3 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

ГЕРБ с жест на внимание към пенсионерските клубове в кв. „Сарафово” и „Банево”

Общинският ръководител на ГЕРБ-Бургас и кандидат за народен представител Иван Вълков дари икона на Вяра, Надежда и Любов и майка им София на пенсионерски клуб „Иглика” в кв. Сарафово. Новата сграда бе открита днес от кмета на община Бургас Димитър Николов. На събитието присъстваха още общинския съветник от ГЕРБ Красимира Маркович, старши експерта към ТД „Изгрев” Ниделин Недялков и териториални директори присъстваха днес на официалното откриване на новата сграда на клуба.

Доскоро той се е помещавал в частен имот, но благодарение на усилията на община Бургас и след решение на Общинския съвет възрастните хора вече имат всички необходими условия, за да развиват дейността си. Към новоизградения пенсионерския клуб има и певчески състав, който е носител на множество отличия.

Иван Вълков е един от дарителите на пенсионерския клуб, той осигури обзавеждане – нови маси и столове за просторното помещение. Председателят на организацията Хрусина Минкова благодари за жеста на внимание и за усилията, които е положила общината, за да премести клуба в нова сграда.Тя е топлоизолирана с удобен санитарен възел, достъпен за трудноподвижни хора.

„Винаги сме оказвали подкрепа на възрастните хора в община Бургас и сме съдействали на пенсионерските клубове да развиват активно своята дейност. Красимира Маркович бе един от хората, които работиха активно, за да бъде открит този клуб, тя входира и докладна по темата в Общински съвет. Община Бургас в лицето на кмета Димитър Николовизпълни своя ангажимент и резултатите са налице”, заяви Иван Вълков на официалното откриване.

Водачът на листата на ГЕРБ-Бургас Ивелина Василева заедно с кандидатите за депутати Жечо Станков, Снежина Маджарова, Тодор Михалев и общинският съветник от партията Димитринка Буланова посетиха изцяло ремонтирания пенсионерски клуб в кв. „Банево”. По време на срещата те обсъдиха с възрастните хора състоянието на инфраструктурата в населеното място. Заради спрените в последната година  средства по европейски проекти в момента е временно спряно изграждането на канализация в квартала. По думите на Василева над 70 града в България са в същата ситуация.

„Европейските ни партньори трябва да си върнат доверието към нас, за да може модернизацията на населените места да продължи. ГЕРБ доказа, че по времето на своето управление успешно реализира много проекти в цялата страна. Община Бургас е един образците в това отношение”, коментира Ивелина Василева.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук