9.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

ГЕРБ: Четири пешеходни надлеза ще има на „Трапезица“ /галерия/

 

-Бургас Костантин Луков, Живко Димитров, Тина Писарова и Стиляна Атанасова видяха на място как се работи по цялостната реконструкция на кръстовище „Трапезица”. То ще стане кръгово и ще е с нова организация на движение, която да облекчи преминаването в тази натоварена част на града. Започва и строителството на четири пешеходни надлеза.

„В момента се изграждат четирите стълба на пешеходните надлези. Съоръженията ще бъдат оборудвани с асансьори, които да се ползват от трудноподвижни хора, хора с инвалидни колички, майки с бебешки колички, както и от велосипедисти”, коментира Костантин Луков.

Пешеходни надлези 1 и 2 са свързани и ще осигуряват пресичане на ниво бул. “Тодор Александров“ /от ж.к. “Братя Миладинови“ към Индустриална зона/ и ул. “Струга“ /от ж.к. “Братя Миладинови“ към Индустриална зона/. Те ще минават над новото кръстовище „Трапезица“.

Пешеходни надлези 3 и 4 също са свързани. Те ще осигуряват пресичане на ниво бул. “Стефан Стамболов“ /от ж.к. „Изгрев“ към ж.к. „Славейков“/ и бул. “Никола Петков“ /от ж.к. „Зорница“ към ж.к. „Изгрев“/.

Конструкцията на пасарелките е максимално лека и елегантна, позволяваща премостването на големи подпорни разстояния с минимален брой и минимални размери на подпорите.

Централната част, която свързва мостовете, както и 4-те комуникационни ядра, са с бетонова конструкция. Мостовете са метални ферми, които стъпват директно върху бетоновата конструкция.

Основен принцип е търсенето на хармония между бетоновите подпори и леката метална пасарелка върху тях. Във връзка с осигуряване на маршрут на извънгабаритни товари по ул. „Одрин“, два участъка от пасарелките са демонтируеми и в случай на нужда могат да се преместят временно.

 

 

Изграждането на новите пешеходни надлези ще предотврати инцидентите с пешеходци и ще облекчи значително автомобилния трафик. През лятото, точно този пътен участък, е изключително натоварен.

В момента вече има активна строителна работа, която създава неудобство на бургазлии. Кандидатите за общински съветници призовават съгражданите си за търпение, тъй като на финала ще имаме модерно съоръжение, което ще облекчи значително трафика.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук