16 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

ГЕРБ ще иска оставката на председателя на Общинския съвет в Бургас

 ГЕРБ започва да анализира работата на председателя на Общинския съвет в Бургас Валери Симеонов и вероятно ще поиска оставката му, стана ясно на извънредна пресконференция в офиса на политическата партия. Причина за крайните решения са обидите към тях на днешното заседание на местния парламент от бургаските лидери на Атака и журналисти от ТВ СКАТ- Валери Симеонов и Валентин Касабов. Хората на Бойко Борисов обявиха, че няма да търпят повече обидни квалификации от представители на Атака и поискаха публични извинения от двамата.
Поводът за конфликтната ситуация е гласуваното решение да бъде обособен парцел в к/с „Меден рудник“ за 20 социални жилища, детска площадка и молитвен дом за традиционната ислямска религия. Всички политически сили гласуваха за изграждането, само съветниците от Атака бяха против.Припомням, че в началото на миналата седмица общинската администрация събори постройка с разрешение за баничарница, която се използваше от незаконна мюсюлманска секта. Тогава ДПС внесе протестна декларация в Народното събрание и заклейми кмета Димитър Николов. В същото време съветниците от Атака не направиха нищо да го защитят. В бургаския Общински съвет Валентин Касабов заяви от трибуната, че са помогнали като: „носехме памперси на вашия кмет и вашите общински съветници, които се посраха от страх“. „Атака няма програма, за да посочи с какво е по- добра от другите партии и затова само внася омраза и негативизъм“, заяви общинският съветник Семир Абумелих. Според ГЕРБ председателят на Общинския съвет злоупотребява със служебното си положение и манипулира общественото мнение, като насажда омраза и неистини сред населението от собствената си телевизия. Поредното доказателство за това е интригата с „тайния купон“ на бургаските общински съветници. Валери Симеонов лично е участвал в организацията на коледното парти. Сам е определил датата за събирането, определил е бюджет за кувертите и е знаел за заведението. В деня на купона се събрали всички политически сили от местния парламент, с изключение на представителите на Атака, които изпратили камера и репортер. Областният координатор на ГЕРБ Димитър Бойчев заяви, че извинение ще бъде поискано от Валери Симеонов, тъй като той „използва трибуната, за да води лични войни и да обижда съветници“. Реплика по изказването й направи съветникът от Атака Валентин Касабов:
Видно е, че истината боли. А тя боли когато се казва в лицето и то най-вече от такава висока трибуна, каквато е тв СКАТ. Но тук телевизия СКАТ не ви е проблема. Къде бяхме ние? Ние, както винаги сме на барикадите. Ние бяхме в Общинския съвет. Какво правихме ли? Носехме памперси на Вашия кмет и на Вашите общински съветници, които се посраха от страх.“Бургаската организация на ГЕРБ поиска общинският съветник Валентин Касабов и председателят на Общинския съвет Валери Симеонов публично да се извинят за обиди, които, според тях, са нанесли на кмета на града Димитър Николов и свои колеги от местния парламент. Герберите визираха поведението на Касабов, който на заседание на общинския съвет каза, че по времето на протестната декларация на ДПС в Народното събрание, по повод съборения молитвен дом на ислямска секта в „Меден рудник“, хората от „Атака“ „са му носили памперси“. „Всички негативи от събарянето на баничарницата и молитвения дом изцяло и напълно бяха понесени от кмета Николов. А твърденията на „Атака“, че в комплекса ще бъде откъсната българска земя за строеж на джамия са медийна манипулация“, казаха от ГЕРБ. Областният координатор на партията Димитър Бойчев съобщи, че извинение ще бъде поискано и от председателя на Общинския съвет Валери Симеонов, тъй като той „използва трибуната, за да води лични войни и да обижда съветници“. Бойчев уточни, че предстои дълбок анализ на работата на Симеонов и взаимоотношенията ГЕРБ-Атака на местно ниво. Общински съветник Руслан Карагьозов заяви, че ако в началото на мандата си представителите на двете партии са били заедно, то в момента вече не е така. „От моята работа постоянно има обидени. Има съветници, които искат постоянно думата, но според правилник, нямат това право. Пълно право на всеки е да прави всякакви анализи на работата на всеки. Аз никога не съм обиждал общински съветници“, коментира Валери Симеонов за Дарик. presk2_large_.JPG

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук