12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

„Гергьовден“ с нов законопроект „12 Х 12“ в подкрепа на българската култура

„Движение Гергьовден” е подготвил законопроект, който се казва ” 12 Х 12” и предлага промяна на Закона за данък общ доход на физическите лица. Законът предвижда от годишната данъчна декларация на всеки да бъдат приспаднати сумите за 12 посещения на български сценични изкуства и за закупени 12 книги, доказани с касови бонове. Това съобщи в Бургас почетният председател на „Движение Гергьовден” Любен Дилов- син. 20150508_113233„Логиката на този законопроект е пряка подкрепа за българската културна индустрия и пряка подкрепа за издателствата и българската книга. Нормалната логика е при положение, че България е страната с най-много работещи бедни поне разходите за една книга месечно и за едно посещение на театър или на концерт да могат да бъдат приспаднати от данъчната основа . Учудващо срещаме съпротива не от Министерството на финансите, а от Министерството на културата, без да имаме ясна логика защо. Досещаме се за някоя от причините и смятаме от началото на следващата седмица да започне кампания за подкрепа на този законопроект в медиите”, каза Любен Дилов-син.

20150508_112338Движението мисли за своя кандидатура за кмет на Бургас, въпреки симпатиите към кмета на ГЕРБ Димитър Николов, каза още Любен Дилов- син. „Ще се разчита и на силна листа за общински съветници. „Отворени сме за коалиране, но във Варна и Бургас „Движение Гергьовден” ще е водещата формация. Ще се реши дали „Гергьовден” ще направи централна регистрация на коалицията за изборите или ще има самостоятелни местни коалиции”, каза Любен Дилов-син.

Общинският съветник на Движение „Гергьовден” в местния парламент Стефан Цинцарски коментира, че партията на местно ниво си партнира успешно с Реформаторския блок и това партньорство има бъдеще. Цинцарски, който е и председател на контролния съвет на „Движение Гергьовден“, подари на бургаските журналисти по един билет за благотворителния концерт в помощ на малката Натали, чийто инициатор е движението. Той ще се състои в понеделник от 19.30 часа в НХК. В концерта ще участват Рафи и Тони Димитрова.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук