12.1 C
Бургас
петък, май 17, 2024

Гимнастичките на „Черноморец“ с призови места в турнира „Руми и Албена“

В неделя завърши традиционния  16-ти международен турнир „Руми и Албена” в памет на загиналите в самолетната катастрофа през 1978г. , варненски състезателки Румяна Стефанова и Албена Петрова. По традиция всяка година СК „Чар-ДКС” – Варна организира и провежда турнира, в който всяка година участие взимат все повече чуждестранни клубове. Тази година гостуваха отбори от Япония, Франция, Молдова, Кипър, Гърция, Швейцария и над 20 клуба от България.

Състезателките на СКХГ „Черноморец” завоюваха редица призови позиции.

Сред най-малките Анстасия Куценко спечели титлата в многобоя и на въже, а на съчетание без уред остана 5-та. При Девойките младша възраст Полина Иванова спечели златото на въже, а на без уред и в многобоя остана 5-та. Ева Балева, която след 4-тото масто на ЕП за девойки-ансамбъл, за първа година се състезава сред жените постигна 8-ма позиция в многобояр7-ма топка,6 – бухалки. При девойките старша възраст Киара Маджарова остана 4-та в многобоя и на обръч, топка и лента, а на бухалки е 5-та. При девойките старша турнира е и контролно на националния отбор за предстоящото ЕП.

Най- изявената състезателка на „Черноморец” Женина Ташлиева също участва в него, но извън официалната класация на турнира, само за контрола преди да замине за Киев , където от 15 до 18 март ще се проведе Световна купа.

Женина се завърна преди броени дни от престижния Гранд При турнир в Москва, на който завоюва 4-ти места в индивидуалната надпревара и по този начин даде заявката си за призово класиране на ЕП , което ще се проведе в края на месец май в Нижни Новгород /Русия/

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук