11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Гласуваха за създаването на Индустриална зона в Бургас

С 43 гласа “за”, 3- “против” и 2-ма “въздържали се” общинският съвет в Бургас днес гласува за създаването на Индустриална зона в Бургас. Беше избран и Съвет на директорите. В него влизат 2-ма представители на местния парламент- Аристит Каравидов от ГЕРБ и Петър Петров от БСП. Представителят на общинската администрация в съвета е юристът Златина Георгиева.

 

Индустриалният парк ще бъде изграден в Северна зона до улица ”Езерна” на 300 декара площ, като идеята е да се привличат инвеститори с цени на терените от между 30 и 60 Евро на кв.м. Това е шанс Бургас да привлече инвеститори, да се открият нови работни места, да се създадат условия за малкия и среден бизнес. Проектът се съфинансира от държавното предприятие „Индустриални зони”с 5 млн. лв., а общината ще участва с терена.

Предложението на кмета беше гласувана със солидно мнозинство, след като в миналия общински съвет докладната беше отхвърляна многократно.

 

“Бургас трябва да предоставя перспективни условия за бизнес. Ако имах правомощията  бих подарявал терените в тези 300 декара. Аз съм по-краен реформатор . 2012 ще усетим у нас по-остро кризата, в която влезе Европа, и трябва да бъдем гъвкави в решенията си за привличане на инвеститори . Гарантирам, че за тези 300 декара Бургас не е дал нито една стотинка. Държавата ни прехвърли терена, а ние спечелихме1, 5 млн.лв. по грандова схема за изграждане на инфраструктурата. В момента в Бургас няма общински терени, които да предлагаме  в рамките на регулацията, а частиците гонят инвеститорите с цени от 250 до 280 Евро на кв.м.”, заяви кметът Димитър Николов минути преди да се гласува решението за създаването на Индустриалния парк.

Съветниците гласуваха още членовете на Съвета на директорите да могат да вземат решения за увеличаване на уставния капитал на дружеството само след решение на общинския съвет в Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук