14.3 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Гласуваха цените за посещение на о-в „Света Анастасия“, НФСБ ги определиха като за петзвезден хотел

С 35 гласа „за” общинският съвет в Бургас гласува докладната на общинската администрация за определяне на цените на туристическите услуги за посещение на о-в „Св. Анастасия”. Докладната, внесена от зам. кмета по култура Йорданка Ананиева, предизвика разгорещен дебат в залата. Националистите от НФСБ поискаха тя да бъде оттеглена и преработена, като се въведат диференцирани цени за българи и чужденци, както и различни стойности на туристическите пакети преди и след активния сезон.

„Заявявам, че няма да оттегля докладната. Ние сме калкулирали цените въз основа на разходите, които сме направили”, контрира Ананиева. Прие се единствено допълнението към докладната, посещението на острова за деца  до 7 години и инвалиди  да е безплатно”

Заместник кметът Йорданка Ананиева обясни още, че когато са изготвяли докладната записка за цените за о-в „Св. Анастасия” са се съобразили със заплащането на някои атракциони, като например цените на делфинариума във Варна.

Валентин Фартунов от НФСБ определи цените за посещение на острова като- „отрепващи отвсякъде”. „На едно четиричленно  семейство от Бургас му трябват 100 лв., за да отиде до острова и да изяде по една чорба. Нека извън силния сезон да се редуцират пакетите с 50% ”, предложи Валентин Фартунов.

„Предлагат се цени като петзвезден хотел – 12 лв. закуска, 20 лв. обяд- с черен хайвер ли са филиите!?”, попита Валентин Касабов. „Безумни цени за нощувка- единична стая 70 лв.,  двойна 120 лв. Големият въпрос също е къде ще се изхвърлят мръсните отпадни води от ресторантската и хотелската чат. Островът ще се превърне във фекална яма”, допълни Касабов. Зам.кметът Атанаска Николова отговори, че на острова е изградена локална пречиствателна станция и въведена в експлоатация.

Докладната с определените цени  от общинската администрация бяха приети с уточнението, че са базисни и могат да бъдат променяни, ако се окаже, че някои услуги не са калкулирани правилно.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук