14.9 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Гласът на Странджа с концерт в Бургас

Единствената народна певица, удостоена със световната музикална награда „Грами“ – Калинка Згурова, ще подари на бургаската публика концерт, посветен на Съединението на България.

thumb_ecc979d8160c2e76de5b5775f369ed97

С грандиозния спектакъл на сцената на Летния театър от 19.30 часа на 7 септември, Гласът на Странджа, както още е известна певицата, ще отбележи и 55 години творческа дейност. Концертът е с вход свободен и е подарък за всички бургазлии и гости на града по случай Националния празник.

На него ще бъдат изпълнени най-живите и любими песни от българския фолклор. Това стана ясно днес на провела се в Община Бургас пресконференция, в която взеха участие организаторите Ирина Славчева и Георги Николов, Калинка Згурова и композиторите проф. д-р Стефан Чапкънов и проф. Петър Льонтев.

         Идеята на организаторите е да се създаде неповторима атмосфера и усещане за всичко българско, а какъв по-сигурен начин за това от народната песен.

         Освен Калинка Згурова, на сцената ще се качат, както певци, утвърдили своите имена през годините, като Калинка Вълчева, Лазар Налбантов и ансамбъл „Атанас Манчев“, така и млади изпълнители – Ирина Станкова, Пламена Илиева, Катя Христова, Наталия Владимирова, Стилияна Матева и много др.

         Събитието се организира със съдействието на Община Бургас, Тракийски клуб „Георги Попкиров“ и общините Айтос, Болярово, Поморие, Карнобат, Камено, Приморско, Созопол, Руен, Сунгурларе, Царево, Малко Търново и Средец.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук