15.4 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Гласят Драгомир Стойнев за водач на листата на БСП в Бургас

Водачите на червените листи трябва да бъдат одобрени от Националния съвет днес. Цяла седмица новият лидер сондира мнения на срещи с областните ръководства на партията, разкриха от “Позитано” 20. Решението за първите места в листите ще е тежко, защото според прогнозите, пише 24 часа. БСП ще вземе около 40-50 места в следващия парламент. Това означава, че ще влязат първите и тук-там втори от списъците. Драгомир СтойневНедолюбваните от ръководството обаче в аванс се заканват, че ако бъдат на неизбираеми места, ще търсят преференциален вот. Опонентите на Миков в лидерската битка

Корнелия Нинова и Драгомир Стойнев най-вероятно ще сменят регионите си

Нинова вече е недолюбвана в София-област и иска да води в Благоевград. Името ѝ обаче се спряга и за Враца, ако на Стоилов се даде друг регион.

Стойнев пък досега бе депутат от Хасково, но ще му се търси друго място, тъй като там най-вероятно ще се завърне Ангел Найденов, срещу когото има напрежение в Перник.

А и миньорският град е желание на Валери Жаблянов, който е родом от Радомир. Той пък освобождава Сливен, за където се спряга новата шефка на младежите в БСП – Вероника Делибалтова.

След тази тройна рокада за Стойнев се гласят или Бургас, или Стара Загора, или София-област. За последния регион обаче се спряга и Кирил Добрев. А за Стара Загора – Георги Гьоков. Мераци да води Бургас има и бившият депутат Любо Пантелеев.

За Варна пък колебанията са между Борислав Гуцанов и Анелия Клисарова, която обаче е от гражданската квота

Под въпрос са първите места в Монтана, Пазарджик (където водеше евродепутатката Илияна Йотова), Добрич (досега регион на Явор Гечев) и Разград (не е сигурно дали новият лидер ще остави в листите шефката на кабинета на предшественика му Татяна Буруджиева).

Днес Миков трябва да каже и промените в Изпълнителното бюро.

За зам.-шеф на партията се спряга Георги Гергов

Така социалисти обясняват напора му на конгреса да предложи Сергей Станишев за втори шефски мандат в ПЕС.

Пленумът ще промени името на Коалиция за България, като се очаква в него да се запише и БСП. Спорове обаче се очакват за това кой да е начело на лявата коалиция – Миков или Станишев, както поиска той при оттеглянето си.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук